Blir Conor McGregor av med bältet? UFC-bossen vägrar svara

Absurd presskonferens i Boston • Dana White vägrar svara reportrarna: "Nästa fråga!"

Under fredagskvällen höll UFC en presskonferens i Boston, Massachusetts, bland annat för att promota den uppkommande titelmatchen mellan Tony Ferguson och Khabib Nurmagomedov som agerar huvudattraktion på UFC 223.

Det tog förstås inte lång tid innan frågorna välde in om statusen kring Conor McGregor. Är “The Notorious” fortfarande den regerande lättviktsmästaren – eller blir han av med titeln nu när interimmästaren Ferguson försvarar sitt bälte mot Nurmagomedov?

Absurt nog vägrade UFC:s vd Dana White att ge ett rakt svar på den frågan – trots att han pressades av flera reportrar på plats.

Vi får helt enkelt vänta och se vad UFC väljer att göra, när de är redo att ta ett beslut. Organisationen ligger sedan en tid tillbaka i kontraktsförhandlingar med McGregor, vilket kan vara en förklaring till varför de inte vill bestämma något just nu.

Har inte gått match i UFC sedan 2016

McGregor vann lättviktsbältet när han knockade Eddie Alvarez på UFC 205 i november 2016. Den irländske superstjärnan blev då den första att hålla två UFC-bälten samtidigt, då han även var fjäderviktsmästare vid tillfället. Kort senare blev han dock fråntagen fjäderviktsbältet på grund av inaktivitet i divisionen och nu, över ett år senare, har han ännu försvarat någon av sina vunna titlar i UFC.

2017 fick vi se McGregor fightas en gång – dock ej i MMA. Med UFC:s tillåtelse gjorde han nämligen sin professionella boxningsdebut i slutet av augusti, då han tog sig an obesegrade Floyd Mayweather i en av tidernas största kampsportsmatcher. McGregor bjöd då på en stark insats i de tidiga ronderna innan Mayweather tog över och avslutade honom via teknisk knockout i den tionde ronden.

För superfighten mot Mayweather drog McGregor in över 800 miljoner kronor, det vill säga omkring tre gånger så mycket som han tjänade under 2016 då han gick tre MMA-matcher. Irländaren väntas med andra ord kräva en rejäl löneförhöjning om en comeback till buren ska bli aktuell.

RELATERAT: Conor McGregor har ett stort (men rimligt) krav inför sin comeback

Följ MMAnytt's Youtube kanal idag - Nordens ledande nyhetssajt för MMA, UFC och kampsport!
Kategorier
Conor McGregorSenaste NyttUFC 213

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate. | E-post: [email protected] | Instagram: @mma_ashah