BoB: Jonatan Westin får ny motståndare – Möter Greklands stora MMA-hopp

Jonatan Westin var tänkt att möta Morten Djursaa under Battle of Botnia den 10 december men en infektion i benet gör att Djursaa tvingats dra sig ur. Lyckligtvis har arrangörerna redan lyckats hitta en spännande toppmotståndare från Grekland.

Den 10 december körs Battle of Botnia igång i Umeå Energi Arena och bjuder på förstklassig MMA-underhållning från framtidens toppfighters. Galan har under åren haft med många av Skandinaviens mest lovande slagskämpar och fortsätter att sätta Sverige på kartan som MMA-nation.

I en efterlängtad welterviktsmatch skulle Jonatan Westin och Morten Djursaa göra upp i buren men en beninfektion har satt stopp för mötet. Arrangören Tor Troeng kan dock idag meddela att de redan hittat en ersättare med kort varsel, en av Greklands största MMA-hopp John Palaiologos.

Den 29-årige slagskämpen Palaiologos har redan tävlat fyra gånger under 2016 och vunnit tre av dem via TKO i första ronden. Den nya matchningen är intressant för båda fighters som får möjligheten att visa upp att de tillhör toppskiktet i sin viktklass. Hör vad Troeng hade att säga om Palaiologos:

“Han är en stor och fysiskt stark motståndare som har tagit åtta av sina nio vinster på avslut och vi tror att det här är en motståndare som väl matchar Både Westins fysik och hans tekniska kunnande” säger arrangören Tor Troeng i ett pressmeddelande. “Jag tror att vi kan se fram emot en explosiv match där båda utövarna kommer söka avslut redan från första sekund”

December-kortet kommer att bli den sjätte galan som arrangeras och sedan starten har hela sex fighters gått hela vägen till UFC. Förra årets gala bjöd bland annat på Lina Länsberg och Emil Meek som båda är aktuella i den högt ansedda MMA-organisationen i väst.

Med den senaste ändringen ser Battle of Botnia 2016 ut som följande:

  • Catchvikt (68 kg): Daniel Teymur (5-0) vs. Manolo Scianna (5-0)
  • Weltervikt: Jonatan Westin (9-2) vs. John Palaiologos (9-5)
  • Bantamvikt: Viktor Gustafsson (2-1) vs. Ivan Zidar (0-0)
  • Bantamvikt: Fernando Flores (3-1) vs. Edgar Skrivers (9-3)
  • Kvinnlig stråvikt: Iman Darabi (2-2) vs. Elena Belaya (0-1)
  • Tungvikt: Yosef Ali Mohammad (6-3) vs. Vladimir Shemarov (13-12)
  • Kvinnlig stråvikt: Minna Grusander (1-0) vs. Anna Kuzmenko (1-0)

 

 

Kommer du att besöka Battle of Botnia?

 

Omslagsbild via MMAnytt.se

💪 Sugen på att betta på helgens UFC-gala? MMAnytts samarbetspartner Betsafe erbjuder ↗️ odds på samtliga matcher. 🔞 18+ gäller för spel. Spelar du för mycket? Besök Stödlinjen.se
Kategorier
Senaste NyttZ-Klistrad artikel

Matias Andres är en frilansskribent som samarbetat med MMAnytt.se sedan 2015. Han bor i Battambang, Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]

Svara