Bonusarna efter UFC 221: Flera snygga avslut gör valet svårt för UFC

✅ Två "Performance of the Night" och en "Fight of the Night" ✅ Två hemmafighters lämnas besvikna

Nattens UFC 221: Romero vs. Rockhold bjöd på flera spännande matcher och imponerande avslut framför den australienska publiken i Perth. Efter galan kan valet av bonusvinnare knappast varit lätt för UFC.

Då det i vanlig ordning var fyra bonusar som delades ut så lämnades framförallt två hemmafighters – Tyson Pedro och Tai Tuivasa – besvikna. Bägge två avslutade sina matcher på huvudkortet i stil men blev ändå utan några bonusar, vilket de beklagade sig över med glimten i ögat under presskonferensen efter galan.


LÄS MER: UFC 221: Två obesegrade talanger levererar brutala knockouts

LÄS OCKSÅ: UFC 221: Romero vs. Rockhold – Fullständiga resultat


Istället var det följande bonusar som delades ut:

Performance of the Night: Jussier Formiga

Den topp 5-rankade flugviktaren Jussier Formiga bjöd på en av sina bästa prestationer hittills i karriären, när han golvade den topp 10-rankade hemmafightern Ben Nguyen med en vältajmad spinning back fist – varpå han omedelbart följde med ner till mattan, tog rygg och ströp Nguyen medvetslös med en rear-naked choke.

Även om det fanns många kandidater så var det svårt att inte se honom som en av bonusvinnarna.

Performance of the Night: Israel Adesanya

Den andra “Performance of the Night”-bonusen gick till den obesegrade UFC-debutanten Israel Adesanya, som minst sagt gjorde ett bra första intryck i oktagonen. “The Last Stylebender”, som han något finurligt kallar sig, dominerade hemmafightern Rob Wilkinson helt och hållet och avslutade matchen via teknisk knockout efter ett par välplacerade knän och slag i den andra ronden.

Imponerande nog har den lovande talangen avslutat alla sina tolv vinster via T/KO.

Fight of the Night: Jake Matthews vs. Li Jingliang

Sist men inte minst utsågs welterviktsdrabbningen mellan australiensaren Jake Matthews och Li Jingliang till galans bästa match, vilket gav bägge fighters varsin “Fight of the Night”-bonus. De två bjöd på tre underhållande ronder som svängde fram och tillbaka, även om Matthews var den klara vinnaren efter flera nedslagningar och ett giljotinförsök.

Matchen må ha varit spännande men den var dock inte fri från kontrovers. Matthews giljotin var nämligen djup och såg ut att kunna bli matchavgörande – innan Jingliang “försvarade sig” genom att gräva in fingrarna i ögonen på Matthews. Märkligt nog såg domaren fulspelet klart och tydligt – men begärde ändå ingen timeout för poängavdrag, utan nöjde sig istället med en tämligen vag varning.

I vanlig ordning låg alla bonusar på 50 000 dollar (ca. 404 000 kronor).

Tycker du att UFC valde rätt bonusvinnare?

Kategorier
Senaste NyttUFC 221

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate.
Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem blir första svenska UFC-mästare?

Visa resultat

Loading ... Loading ...