Floyd Mayweather Jrs vackra gest – till George Floyd och hans familj

✔ "Han kommer säkert bli arg på mig för att jag säger detta..."

Obesegrade ex-världsmästaren i boxning Floyd Mayweather Jr kommer att hjälpa George Floyd och hans familj. Floyd arresterades den 25 maj efter att ha anklagats för att ha använt en förfalskad sedel. Han kom senare att avlida efter att en poliskonstapel placerat sitt knä på hans nacke i över åtta minuter, trots upprepade protester och vädjan om sitt liv.

Dödsfallet har skakat om USA och fått diskussionerna om rasism att blossa upp. Reaktionerna har inte låtits väntas och ett stort antal fighters har visat sitt stöd för Floyd, hans familj och bland annat Black Lives Matter-rörelsen.

Boxaren “Money” Mayweather har valt att stötta Floyds familj ekonomiskt genom att betala för begravningen. Leonard Ellerbe, VD för Mayweather Promotions avslöjade nyheten för ESPN och sade att familjen redan accepterat Mayweathers hjälp.

 – Han kommer säkert bli arg på mig för att jag säger detta, men ja, [Mayweather] kommer definitivt att betala för begravningen. Han har gjort saker som detta de senaste tjugo åren.

Poliskonstapel Derek Chauvin står åtalad för mord av tredje graden och dråp av andra graden. Även hans kollegor väntar åtal.


Relaterat till Floyd Mayweather Jr och George Floyd:

Kategorier
Floyd MayweatherSenaste Nytt

Matias Andres är en frilansskribent som samarbetat med MMAnytt.se sedan 2015. Han bor i Battambang, Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]

Svara

Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem blir första svenska UFC-mästare?

Visa resultat

Loading ... Loading ...