Boxningsikonen Marvin Haglers död – rivalen skapar kontrovers

✔ VIDEO: Se en av boxningsvärldens bästa ronder! ✔ Rivalen: Hagler har tagit ett vaccin och ligger på intensivvården

Boxningsikonen Marvin Hagler har avlidit. Dödsfallet utannonserades av hans fru Kay Hagler på Facebook och sedan dess har kondoleanserna strömmat in.

 – Jag är väldigt ledsen över att behöva meddela detta, men tyvärr gick min älskade man Marvin hastigt bort i dag i sitt hem i New Hampshire. Vår familj ber att ni respekterar vårt privatliv i denna svåra stund, skrev Kay på Facebook.

 

“Marvelous” Marvin blev 66 år och tävlade i mellanvikt under sina aktiva år. Han kom att lämna ett stort avtryck i boxningsvärlden då han på 80-talet cementerade sig själv som en av sportens främsta utövare. Mellan 1980-1987 var han mellanviktsmästare och försvarade sin titel tolv gånger.

Bland hans mest kända matcher finner vi bland annat titelmatchen mot Thomas “The Hitman” Hearns i april 1985. De tre ronderna actionfyllda ronderna är vida ansedda att vara några av de bästa i boxningshistorien.HETAST JUST NU


Dog Marvin Hagler av ett vaccin?

Tyvärr har dödsfallet även kommit att skapa kontrovers.

Ungefär en timme innan Haglers familj utannonserat bortgången på Facebook så skrev nämligen Hearns på Instagram att Hagler kämpade för sitt liv – efter att tagit ett vaccin.

 – En riktig krigare, be för kungen och hans familj… Han är på intensivvården och kämpar mot efterverkningarna av vaccinet. Han kommer att vara okej men vi behöver positiv energi och böner för en full återhämtning.

Hearns skrev dock aldrig att Hagler hade dött och specificerade aldrig vilken typ av vaccin som boxaren tagit. Det är oklart om Hearns ens har några belägg för sina påståenden på sociala medier. Familjen har inte kommenterat spekulationerna.

Här är några av MMA-världens reaktioner på boxningsikonens bortgång.

Kategorier
BoxningSenaste Nytt

Matias Andres är en frilansskribent som samarbetat med MMAnytt.se sedan 2015. Han bor i Battambang, Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]

Svara

Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...