Boxningslegendaren Mike Tyson återvänder till ringen!

✔ Mike Tyson kan få revansch - efter över 23 år!

Mike Tyson var pensionerad men gjorde comeback efter 15 år när han gick en uppvisningsmatch mot Roy Jones Jr i november 2020.

Matchen slutade oavgjort men rådande konsensus var att 54-åriga Tyson gjort tillräckligt för att ta hem vinsten. Boxningsikonen var själv missnöjd med resultatet och lovade att han skulle gå fler matcher, ett löfte som han nu kommer att uppfylla!

Nu står det nämligen klart att “Iron” Mike kommer att göra sin retur till ringen. Han bekräftade själv nyheten på sin podcast Hotboxin’ With Mike Tyson.

– I slutet av maj. I Hard Rock Stadium i Miami Gardens, Florida. Den 29 eller 31 maj, någon av dagarna, sade Mike Tyson.


RELATERAT

MER BOXNING


Vem kommer Mike Tyson att möta?

Det är ännu oklart vem Tyson kommer att möta i sin nästkommande match, men en stark kandidat är Evander Holyfield.

Tyson och den numera 58-åriga Holyfield har har mötts två gånger i ringen. Första gången var i november 1996 då Holyfield avslutade Tyson via TKO i elfte ronden och vann WBA-titeln. Deras andra möte gick av stapeln året därpå, men skulle sluta i stor skandal då Tyson bet av en bit av Holyfields öra och blev diskvalificerad.

“The Real Deal” Holyfield är en av fem fighters att besegra Tyson under hans proffskarriär, men den enda att göra det två gånger. Tyson gick sin sista proffsmatch i juli 2005, en förlust mot Kevin McBride. Hans samlade matchfacit ligger på 50-6-2 NC (no contest)

Holyfield gick sin sista match i maj 2011, en TKO-vinst mot dansken Brian Nielsen. Hans matchfacit som proffs är 44-10-2-1 NC.

Precis som matchen mot Jones Jr så kommer mötet med Holyfield att vara en uppvisningsmatch med specialregler.

 

Vem tror du vinner Tyson eller Holyfield?

 

Kategorier
Mike TysonSenaste Nytt

Matias Andres är en frilansskribent som samarbetat med MMAnytt.se sedan 2015. Han bor i Battambang, Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]

Svara