Boxningslegendaren Mike Tyson får staty tillägnad sig – som ratas av fansen!

✔ Får en bronsstaty upprest i Las Vegas

Skaran av sportstjärnor som fått statyer uppresta efter sig är stor och det senaste tillskottet är ingen annan än 55-årige boxningslegendaren “Iron” Mike Tyson.

Tyson som blev den första tungviktsboxaren i historien att hålla WBC-, WBA- och IBF-titlarna samtidigt, ärades av restaurangägaren Richie Palmer med en helkroppsstaty av brons.

Att resa statyer av sportstjärnor eller andra ikoner är inte ovanligt. Bruce Lee, Sylvester Stallones ”Rocky Balboa”, Shaquille O’Neal och Michael Jordan är flera exempel.

Oftast är det kreativa och noga genomtänkta skulpturer som har skapats till ära för särskilda personer, men det är inte alltid det blir helt rätt. Statyn i Las Vegas har fått motta kritik liknande den bronsstaty som skapades för fotbollsstjärnan Cristiano Ronaldo som tillika blev hånad och kritiserad.

I Ronaldos fall var statyn endast en avbildning av ansiktet, men fick motta hård kritik som hördes långt ut i offentligheten. Lika hård kritik har inte höjts över Tysons staty men fansen anser ändå att statyn inte alls liknar boxningslegendaren.


HETAST JUST NU


Mike Tyson känner sig ändå ärad för statyn

Världens yngsta tungviktsmästare har alltså fått en bronsstaty upprest vid Mulberry’s Pizzeria i Las Vegas. Den forne mästaren hade bara gott att säga om tillfället och statyn.

 – Ja, jag är från New York och där är Mulberry’s Pizzeria legendarisk […] Jag bodde runt hörnet av den. Jag var här i Las Vegas och [Richie Palmer] ärade mig med statyn. Jag är väldigt tacksam.

Tonen var dock annorlunda på Twitter.

 – Jag älskar Mike men den där statyn liknar honom inte alls, lol.

Ett annat konto länkar till den kritiserade statyn av Ronaldo och frågade:

  – Är det samma skulptör?

 

 

Huruvida statyerna tagits emot av offentligheten har varit som det oftast är, delat. Men det viktigaste är nog själva gesten att hylla och erkänna en av världens största sportikoner, i synnerhet inom kampssportsvärlden.

Utanför boxningen är Tyson även ett hängivet MMA-fan och har flera gånger synts på UFC-galor och har en nära relation till UFC-chefen Dana White.

Kolla in bilden här nedan och ge oss din synpunkt!

Är kritiken berättigad?

 


Missa inte: Khamzat om bråket med Kevin Holland på UFC Apex: “Tog tag i hans nacke”


Speltips inför UFC 267!

UFC 267 äger rum den 30:e oktober där UFC:s lätt tungviktsmästare Jan Blachowicz gör sitt andra titelförsvar mot Glover Texeira. Trots Blachowicz imponerande svit som mästare så  har Teixeira lyckats skrälla gång på gång på sistone – kan brasilianaren fortsätta skrälla och vinna titeln i UFC? Varför inte lägga en slant på matchen för att göra den ännu mer spännande?!

Oddsen inför matchen ligger just nu på:

18+ | Spela ansvarsfullt | Regler & villkor gäller. Spelar du för mycket? Besök stödlinjen!

📈 Kolla in helgens UFC-odds ⬆⬇ - klicka här!
Kategorier
Mike TysonSenaste Nytt

Svara

UFC ODDS
UFC on ESPN: Font vs. Aldo12
Rob Font vs José Aldo1.652.30
Brad Riddell vs Rafael Fiziev1.921.92
Jimmy Crute vs Jamahal Hill1.562.50
Matt Brown vs Bryan Barberena2.501.56
Clay Guida vs Leonardo Santos2.501.56
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras
Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...