Boxningslegendaren Mike Tyson får staty tillägnad sig – som ratas av fansen!

✔ Får en bronsstaty upprest i Las Vegas

Skaran av sportstjärnor som fått statyer uppresta efter sig är stor och det senaste tillskottet är ingen annan än 55-årige boxningslegendaren “Iron” Mike Tyson.

Tyson som blev den första tungviktsboxaren i historien att hålla WBC-, WBA- och IBF-titlarna samtidigt, ärades av restaurangägaren Richie Palmer med en helkroppsstaty av brons.

Att resa statyer av sportstjärnor eller andra ikoner är inte ovanligt. Bruce Lee, Sylvester Stallones ”Rocky Balboa”, Shaquille O’Neal och Michael Jordan är flera exempel.

Oftast är det kreativa och noga genomtänkta skulpturer som har skapats till ära för särskilda personer, men det är inte alltid det blir helt rätt. Statyn i Las Vegas har fått motta kritik liknande den bronsstaty som skapades för fotbollsstjärnan Cristiano Ronaldo som tillika blev hånad och kritiserad.

I Ronaldos fall var statyn endast en avbildning av ansiktet, men fick motta hård kritik som hördes långt ut i offentligheten. Lika hård kritik har inte höjts över Tysons staty men fansen anser ändå att statyn inte alls liknar boxningslegendaren.


HETAST JUST NU


Mike Tyson känner sig ändå ärad för statyn

Världens yngsta tungviktsmästare har alltså fått en bronsstaty upprest vid Mulberry’s Pizzeria i Las Vegas. Den forne mästaren hade bara gott att säga om tillfället och statyn.

 – Ja, jag är från New York och där är Mulberry’s Pizzeria legendarisk […] Jag bodde runt hörnet av den. Jag var här i Las Vegas och [Richie Palmer] ärade mig med statyn. Jag är väldigt tacksam.

Tonen var dock annorlunda på Twitter.

 – Jag älskar Mike men den där statyn liknar honom inte alls, lol.

Ett annat konto länkar till den kritiserade statyn av Ronaldo och frågade:

  – Är det samma skulptör?

 

 

Huruvida statyerna tagits emot av offentligheten har varit som det oftast är, delat. Men det viktigaste är nog själva gesten att hylla och erkänna en av världens största sportikoner, i synnerhet inom kampssportsvärlden.

Utanför boxningen är Tyson även ett hängivet MMA-fan och har flera gånger synts på UFC-galor och har en nära relation till UFC-chefen Dana White.

Kolla in bilden här nedan och ge oss din synpunkt!

Är kritiken berättigad?

 


Missa inte: Khamzat om bråket med Kevin Holland på UFC Apex: “Tog tag i hans nacke”


Speltips inför UFC 267!

UFC 267 äger rum den 30:e oktober där UFC:s lätt tungviktsmästare Jan Blachowicz gör sitt andra titelförsvar mot Glover Texeira. Trots Blachowicz imponerande svit som mästare så  har Teixeira lyckats skrälla gång på gång på sistone – kan brasilianaren fortsätta skrälla och vinna titeln i UFC? Varför inte lägga en slant på matchen för att göra den ännu mer spännande?!

Oddsen inför matchen ligger just nu på:

18+ | Spela ansvarsfullt | Regler & villkor gäller. Spelar du för mycket? Besök stödlinjen!

Bethard erbjuder dig GRYMMA odds på UFC samt ett generöst välkomsterbjudande på 1000kr. Klicka här nedan för att komma igång! | 🔞 + | stödlinjen.se | spela ansvarsfullt | spelpaus.se | regler och villkor gäller för bonus med omsättning & insättningskrav | Gäller för endast nya spelare
Kategorier
Mike TysonSenaste Nytt

Svara

bet365
Speltips: UFC Vegas 57Arman Tsarukyan vs Mateusz Gamrot


Söndag | 00:00 | UFC
1.37 - 3.21
Till Bethard!
1000kr insättningsbonus för nya spelare!
Odds kan ändras. 18+ | Spela ansvarsfullt | Regler och villkor gäller. Insättnings och omsättningskrav gäller på bonus | Spelar du för mycket? Besök stödlinjen eller ring på 020-81 91 00. | spelpaus.se
UFC ODDS
UFC Vegas 5712
Arman Tsarukyan vs Mateusz Gamrot1.373.21
Neil Magny vs Shavkat Rakhmonov4.131.25
Josh Parisian vs Alan Baudot1.951.89
Thiago Moisés vs Christos Giagos1.422.95
Nate Maness vs Umar Nurmagomedov7.101.11
Chris Curtis vs Rodolfo Vieira1.632.33
UFC-oddsen presenteras av Bethard.se, klicka här för att komma igång!

Jämför odds på hela matchkortet, besök vår mma-odds sida!
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras

Speltips: Bellator 282

                                                                 
BellatorODDSSPELBOLAG
Gegard Mousasi match vinnare1.32
Johnny Eblen matchvinnare3.15
Cat Zingano match vinnare1.35
Pam Sorenson match vinnare3.00
Odds kan ändras. 18+ år – Regler och villkor gäller. Vi står för ansvarsfullt spelade. Spelar du för mycket? Besök stödlinjen eller ring de på 020-81 91 00.
Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem blir första svenska UFC-mästare?

Visa resultat

Loading ... Loading ...