Boxningsvärldsmästaren Claressa Shields anklagad för homofobi – fansen rasar

✔ "Det kallas representation!" ✔ "Trodde inte du var en homofobisk person"

Hårda anklagelser om homofobi har nu riktats mot PFL-stjärnan och boxningsvärldsmästaren Claressa Shields (Boxning: 11-0, MMA: 1-0) – efter ett uttalande om serietidningskaraktärer.

Det bisarra händelseförloppet började tidigare veckan när det skedde ett avslöjande gällande serietidningen Superman. Det blev klart att Supermans son Jon Kent skulle komma ut som bisexuell i den pågående storyn.

Vad gäller serietidningar är ett sådant avslöjande inte alls ovanligt. X-Men-karaktärerna Mystique och Iceman, samt Batmankaraktärerna Batwoman, Harley Quinn och Tim Drake har alla varit HBTQ+ i flera år.

Shields verkade dock inte vara medveten om att superhjältar i serietidningar varit HBTQ-vänliga under en längre tid och reagerade negativt på nyheten.

– Jag är inte ens i närheten av homofob jag tycker bara inte att tecknade karaktärer borde vara bisexuella eller gay, skrev Shields på Twitter. Låt barnen vara. Tryck inte en agenda på barnen. För mig så förvirrar det barnen . Om en tonåring eller en vuxen bestämmer sig för att vara bi eller gay, grattis till dem. Jag har inga problem med det.

Det var ingen större överraskning när Shields sätt att formulera sig väckte starka känslor hos många av hennes fans och följare. Många förargades av Shields antydning på att sexualitet ska vara något slags val samt att det skulle vara ok för heterosexuella förhållanden att avbildas men inte de som är bi- eller homosexuella.


HETAST JUST NU


Har ny MMA-match på gång

Bortsett från Shields kontroversiella uttalande så finns det mycket att se fram emot rent idrottsmässigt.

Den endast 26 år gamla boxaren har vunnit ett flertal världsmästerskap i fett flertal olika viktklasser och har dessutom två OS-guld år 2012 och 2016.

Hon gjorde sin MMA-debut mot Brittney Elkin på PFL 2021 #4. Elkin är betydligt mer erfaren inom MMA och dominerade matchen inledningsvis med stark brottning och nedtagningar. Shields överlevde dock och lyckades vända matchen i den tredje ronden när hon hamnade på topp och vann via teknisk knockout.

Härnäst kommer Shields att ställas mot mexikanskan Abigail Montes den 27:e oktober i PFL. Med tanke på Shields stående meriter finns det goda skäl att se henne som en blivande stjärna inom MMA – hon bör dock undvika fler kontroverser för att säkra en långvarig och lyckad karriär.

Vad tycker du om Claressa Shields uttalanden – var det homofobi?

 


Bellator 268 med Karl Albrektsson – Matchkort, Svenska Tider, Stream & Info


Speltips inför Bellator 268!

Tack vare våra samarbetspartners Bethard och Betsafe kan vi nu erbjuda dig saftiga speltips inför helgens matcher! Om du är sugen på att eventuellt tjäna pengar på en underdog, varför inte tippa på Raymond Pina som möter Lance Gibson Jr. på Bellator 268? Gör ett spännande kort mer spännande med en satsning!

Oddsen inför matchen ligger just nu på:

 

 

18+ | Spela ansvarsfullt | Regler & villkor gäller. Spelar du för mycket? Besök stödlinjen!

Gör som de svenska UFC-stjärnorna: Testa 💊 vitaminshots. Klicka här och läs mer!
Kategorier
NyheterSenaste Nytt

Sebastian Vendel-Martinez är skribent för MMAnytt sedan September 2012. Han tränar MMA och Thaiboxning, har följt MMA sedan 2002 och fokuserar på nyheter och uppdateringar från MMA-världen. Kontakt: [email protected]

Svara

UFC ODDS
UFC Fight Night: Costa vs. Vettori: söndag 04:0012
Paulo Costa vs Marvin Vettori2.201.70
Grant Dawson vs Rick Glenn1.393.65
J. Rose Clark vs Joselyne Edwards1.772.10
Alex Caceres vs Seung Woo Choi3.331.35
Dwight Grant vs Francisco Trinaldo2.061.80
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras
Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...