Från vänskap till dödshot – bråket eskalerar mellan de svenska talangerna!

✔ "Nu är det krig!"

Under de senare åren har A-klasscenen i Sverige vuxit fram i rasande fart. Fighters hinner bygga upp sina namn och bli stjärnor innan de ens gjort proffsdebut. Västerås FIght Clubs Awat Kohzadi och Halmstad Kampsports Devin Radianu är två lovande A-klassfighters som gått från att hjälpa varandra till att bli bittra rivaler. Nu är det hot och hårda ord som växlas mellan dem och det ser ut att vara en fejd som endast går att lösa i buren.

De två lovande A-klasstalangerna började dock inte som fiender. Tvärtom, deras ursprungliga kontakt var vänskaplig och respektfull. Deras vägar korsades först när bägge fighters gick match på Wolf Fight Promotion 1 (WFP 1) i februari 2019 året. Båda två förlorade sina respektive matcher via submission, men Radianu var med om ett ordentligt krig mot Oskar Jaskari – som senare varit framstående i bland annat Europamästerskapen.


HETAST JUST NU


Radianu fick hjärnskakning till följd av den tuffa matchen, och det var ingen mindre än Kohzadi som bland annat hjälpte honom med råd.

– [Kohzadi] tävlade på den galan och var där efter och hjälpte mig… när jag höll på att spy och sånt, säger Radianu till MMAnytt. Han sa till mina föräldrar vad de skulle göra, så jag hade inget emot honom. Jag visste inte vem killen var, så jag uppskattar att han kom och hjälpte till.

Kohzadi instämmer helt och såg inte en gnutta av ont blod mellan dem när han stötte på Radianu och hans team efteråt.

– Jag tog hand om honom när han blev knockad av Jaskari, sade Kohzadi. Han fick hjärnskakning och jag såg hans morsa och farsa som var oroliga. Man är ju ändå en schysst person någonstans i hjärtat. Jag gick fram till hans föräldrar och förklarade att han borde vara i ett mörkt rum, dricka mycket vatten och inte hålla på med telefonen. Jag hade ingen beef med honom sådär.

“Radianu: “Då tappade jag all respekt för honom”

När Radianus lagkamrat Ola Jacobsson uttalade sig om Kohzadi tog saker och ting en vändning.

 – Några månader sedan var det snack om att [Kohzadis] ground game var kasst. Det var någonting med att han blev hajpad och Ola [Jacobsson] tyckte att han var kass. “Varför ska han bli hajpad” liksom, sade Radianu. Jag var inte ens inblandad. [Jacobsson] skrev typ “hur gick det med Devin och hans hjärnskakning, när han låg där och spydde?”

– Jag tänkte “Vad fan, han var ju schysst,” fortsätter Radianu. Jag har inte sagt någonting om killen och så använder han det emot mig. Då kände jag: “varför ska killen använda en god gärning emot mig, jag tycker inte man gör sånt.”

– Där tappade jag all respekt för honom.

Kohzadi har dock en annan syn på uttalandet och syftet bakom det.

– Sedan började Ola [Jacobsson] jiddra med mig och då sa jag till honom: “Mannen du borde inte vara så dryg mot mig, jag tog faktiskt hand om din kamrat,” förklarar Kohzadi.

– För mig var det inte så att jag ville säga “Fuck you” till Devin, “Du blev knockad, du har sämst team,” eller så, jag ville vara schysst, jag tog hand om hans grabb.

Tonen började bli hårdare och saker och ting var på väg mot en mörk plats. Det verkade dock som att herrarna skulle få lösa deras agg i buren, under Excellence Fighting Championship 2 i oktober 2019.


MER EXKLUSIVT


Awat Kohzadi vs Devin Radianu avbokas

Medan bägge höll på att förbereda sig skedde en skada som tvingade hatmatchen till att avbokas. Radianu skadade sitt korsband och tvingades rehabilitera sitt knä. Under tiden fick han ett kort och oväntat meddelande från sin rival: “karma”.

– [Kohzadi] var glad att jag hade skadat mig, förklarar Radianu. Du vet, bara riktigt oskön. Bara kaxig, oskön kille. Jag har ingen respekt för honom!

Kohzadi menade att det var en respons på tidigare anklagelser från Radianu.

– Han säger att jag drar mig ur fajter, sade Kohzadi. Förra gången vi skulle mötas, det var inte jag som drog mig från fajten, det var fucking han, OK? Han poppade knäet [men] jag var redo. Jag var till och med sjuk, men jag ställde fan inte in min fajt.

– Jag tänkte: “Jag kan inte ställa in mot den fittan”. Vissa fajter kan man inte bara säga “Åh, jag är sjuk”. För det är en så viktig match, och Devin är ju en viktig match.

Robin Kohzadi: “Ska sparka av dina knäskålar”

Radianu var nu fast bestämd att möta Kohzadi vid närmsta möjliga tillfälle efter den händelsen. Han började rehabilitera skadan och återvände till träning när den hade läkt. Han förberedde sig på möta sin rival, med ett engagemang olikt någon annan matchuppladdning.

Då hände det otänkbara: Radianu skadade korsbandet – igen! Han hade hoppats på att kunna möta Kohzadi under 2020, men skadan var allvarlig och Radianu fick slutligen operera benet. Det skulle dock inte dröja alltför länge innan rivalerna började munhuggas igen. Den här gången eskalerade det till grova hot.

Käftsmällspodden la ut den där julhälsningen och då passade jag på att tagga Awat [Kohzadi] i den och skrev “Awat vi ses 2021” säger Radianu. Vi började hetsa varandra i kommentarerna och då började hans lillebror (Robin Kohzadi) skriva till mig helt plötsligt, och var väldigt tung i orden… jag vet inte, han har tagit bort allting här, ser jag nu när jag kollar.

– Han började säga “Jag ska slå ner dig, fucking dvärg, du är 1,63, jag ska sparka av dina knäskålar så du får gå i rullstol,” förkalrar Halmstadbon Radianu.

– Så ja, tunga ord, och då snackade jag skit om hans vänsterkrok… och så sa jag någonting om att hans brorsa var efterbliven och inte tagit studenten. Det tog sex år för honom eller någonting. Då sa han “Vi behöver inte vara smarta för att döda dig.”

Radianu säger att de allvarliga hoten från Robin Kohzadi fick bråket att eskalera ytterligare.

Kohzadi: “Den här idioten måste hålla käften”

Det är onekligen allvarliga ord, som Kohzadi inte kan stå till svars för då det inte var han som uttalade dem.

– Jag vet inte, det där får lillebrorsan ta på Käftsmällspodden, säger Awat Kohzadi. Jag och min lillebror vi är båda så här… Vi tränar mycket tillsammans, vi hade inte så många att träna med. Oftast blir det så att vi hamnar i samma situation på något sätt.

Nu framstår det som att både Awat Kohzadi och Devin Radianu känner att gränsen är passerad. Den vänskapliga kontakten som upprättades efter WFP 1 har nu fullständigt omvandlats till en hatisk rivalitet.

– Nu är det krig, mammaknullare, jag ska faktiskt smacka på honom, säger Kohzadi till MMAnytt. Man kan inte gå omkring och fucking snacka skit om mig och min familj och mitt efternamn och grejer. Den här idioten måste hålla käften, sluta skrika skit annars kommer jag slå honom på käften!

Radianu nekar till att ha sagt någonting om Kohzadis efternamn eller familj. Han ser det som rivalens sätt att försöka rättfärdiga den tonen som hållits. Nu har fejden nått en punkt utan återvändo. Tonen är satt men Radianus skada hindrar dem från att faktiskt kunna göra upp.

Stilmässigt är det onekligen en tilltalande matchning, även bortsett från agget som genomsyrar mötet. Sedan den första kontakten på WFP 1 har Radianu hunnit besegra skotten William Stewart samt den underskattade Henric Pedersen.

Radianu: “Vi kommer få se i buren”

Kohzadi, som inte behövt brottas med skador på samma sätt, har varit något mer aktiv. Bortsett från två förluster i tappra prestationer mot Jonny Touma, A-klasstjärnan som dessutom briljerat som proffs, har han även besegrat Pancrase-talangen Kevin Osorio.

Under tiden så har agget inte kallnat.

– Snubben snackar för mycket skit, han ska bli fucking smackad. Han ska bli smackad med en sån här Twisted Tea i ansiktet, den fittan, säger Kohzadi.


– Om Ola [Jacobsson] hetsar honom, hur ska han dra in hela teamet, frågar Radianu. Jag hade ingenting med honom att göra, så blandar han in mig, det är så det går liksom!

Det enda som hindrar denna kollision mellan A-klasstalanger är Radianus skada. När den är läkt, vilket förmodas ta ett par månader till, vill de göra upp i buren efter sommaren.

– Fuck you, fuck er, säger Kohzadi bestämt. Mitt sista meddelande är: Fuck er, jag tycker ni borde fucking skärpa er. Sluta vara pajaser och sluta jiddra med mig utanför ringen era fucking små fittor. Jag kommer slå sönder dig, efter sommaren kommer vi fucking slåss Devin.


– Jag har inget budskap, det enda är… han får se i buren, konstaterar Radianu. Han kan snacka hur mycket han vill. Alla sanningar kommer fram i buren: vem som jobbar hårdast, vem som tränar hårdast, vem som kan mest. Vi kommer få se i buren!

Även om dessa talangfulla herrar inte hade avsikten att hamna i en bitter fejd som så småningom skulle involvera lagkamrater och familjemedlemmar, så är det där de har hamnat.

 

Vem vinner: Awat Kohzadi eller Devin Radianu?

 

Gör som de svenska UFC-stjärnorna: Testa 💊 vitaminshots. Klicka här och läs mer!
Kategorier
ExklusivtSenaste Nytt

Sebastian Vendel-Martinez är skribent för MMAnytt sedan September 2012. Han tränar MMA och Thaiboxning, har följt MMA sedan 2002 och fokuserar på nyheter och uppdateringar från MMA-världen. Kontakt: [email protected]

Svara

UFC ODDS
UFC 267: Błachowicz vs. Teixeira12
Jan Błachowicz vs Glover Teixeira1.383.15
Petr Yan vs Cory Sandhagen1.452.80
Islam Makhachev vs Dan Hooker1.126.50
Alexander Volkov vs Marcin Tybura1.373.20
Li Jingliang vs Khamzat Chimaev4.651.21
Magomed Ankalaev vs Volkan Oezdemir1.343.35
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras
Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...