Brasilianske legendaren erkänner sitt största misstag i UFC-karriären

✔ "Jag kan inte gråta över det nu"

Den brasilianske mellanviktaren Ronaldo “Jacare Souza har åstadkommit oerhört mycket under sin karriär. Han har tävlat om titeln i den japanska organisationen Dream, vann mellanviktstiteln i Strikeforce och har slagit många av de bästa mellanviktarna i världen.

Under sin långa och imponerande karriär har “Jacare” besegrat Chris Weidman, Derek Brunson, Vitor Belfort och Gegard Mousasi med flera.

Det finns dock en bragd som han aldrig lyckades säkra: en titel i UFC. Trots att han var extremt nära på att bli tilldelad titelchans föll han alltid i de matcherna som hade garanterat en match mot det regerande mästaren.


HETAST JUST NU


“Kunde ha satt ner foten…”

Numera är “Jacare” pensionerad och fokuserar främst på träning och framtida grapplingtävlingar. Souza vill inte titta bakåt alltför mycket men efter att ha reflekterat över sin karriär kom han fram till att det finns något han ångrar gällande sin tid i UFC.

– Jag övertänker inte saker som hände i det förflutna, jag siktar alltid på framtiden, berättade “Jacare” för MMA Fighting. Jag tror att de som pratar för mycket om det förflutna är rädda för framtiden.

– Men jag tror jag gjorde ett misstag. Folk som var med mig har begått misstag. Till exempel så kunde jag ha satt ner foten och sag: “Nej, nu får vi vänta och fightas när det är vår tur [att tävla om titeln].” Det hände inte, men jag kan inte gråta över det nu. Om det begicks misstag så får det vara så.

Hade Souza segrat över Yoel Romero år 2015 eller Robert Whittaker under 2017 hade brasilianaren med allra största sannolikhet fått en titelchans. Efter förlusten mot Whittaker vann “Jacare” endast två utav sina sju följande matcher och avslutade UFC-karriären med fyra raka förluster.

Under andra omständigheter är det mycket troligt att Souza vid något tillfälle hade hållit i en UFC-titel – men dessvärre för honom föll han alltid precis innan mållinjen.

– Jag hoppas [fansen] minns mig som någon som aldrig gav upp, avslutar mellanviktaren. Vare sig det blev vinst eller förlust, [någon] som alltid krigade. Jag hoppas de minns mig som någon som verkligen krigade.

 

Är Ronaldo “Jacare” Souza en av de bästa som aldrig vunnit en UFC-titel?

 

📈 Kolla in helgens UFC-odds ⬆⬇ - klicka här!
Kategorier
Senaste NyttUFC

Sebastian Vendel-Martinez är skribent för MMAnytt sedan September 2012. Han tränar MMA och Thaiboxning, har följt MMA sedan 2002 och fokuserar på nyheter och uppdateringar från MMA-världen. Kontakt: [email protected]

Svara

UFC ODDS
UFC on ESPN: Font vs. Aldo12
Rob Font vs José Aldo1.652.30
Brad Riddell vs Rafael Fiziev1.921.92
Jimmy Crute vs Jamahal Hill1.562.50
Matt Brown vs Bryan Barberena2.501.56
Clay Guida vs Leonardo Santos2.501.56
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras
Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...