Brasilianske legendaren erkänner sitt största misstag i UFC-karriären

✔ "Jag kan inte gråta över det nu"

Den brasilianske mellanviktaren Ronaldo “Jacare Souza har åstadkommit oerhört mycket under sin karriär. Han har tävlat om titeln i den japanska organisationen Dream, vann mellanviktstiteln i Strikeforce och har slagit många av de bästa mellanviktarna i världen.

Under sin långa och imponerande karriär har “Jacare” besegrat Chris Weidman, Derek Brunson, Vitor Belfort och Gegard Mousasi med flera.

Det finns dock en bragd som han aldrig lyckades säkra: en titel i UFC. Trots att han var extremt nära på att bli tilldelad titelchans föll han alltid i de matcherna som hade garanterat en match mot det regerande mästaren.


HETAST JUST NU


“Kunde ha satt ner foten…”

Numera är “Jacare” pensionerad och fokuserar främst på träning och framtida grapplingtävlingar. Souza vill inte titta bakåt alltför mycket men efter att ha reflekterat över sin karriär kom han fram till att det finns något han ångrar gällande sin tid i UFC.

– Jag övertänker inte saker som hände i det förflutna, jag siktar alltid på framtiden, berättade “Jacare” för MMA Fighting. Jag tror att de som pratar för mycket om det förflutna är rädda för framtiden.

– Men jag tror jag gjorde ett misstag. Folk som var med mig har begått misstag. Till exempel så kunde jag ha satt ner foten och sag: “Nej, nu får vi vänta och fightas när det är vår tur [att tävla om titeln].” Det hände inte, men jag kan inte gråta över det nu. Om det begicks misstag så får det vara så.

Hade Souza segrat över Yoel Romero år 2015 eller Robert Whittaker under 2017 hade brasilianaren med allra största sannolikhet fått en titelchans. Efter förlusten mot Whittaker vann “Jacare” endast två utav sina sju följande matcher och avslutade UFC-karriären med fyra raka förluster.

Under andra omständigheter är det mycket troligt att Souza vid något tillfälle hade hållit i en UFC-titel – men dessvärre för honom föll han alltid precis innan mållinjen.

– Jag hoppas [fansen] minns mig som någon som aldrig gav upp, avslutar mellanviktaren. Vare sig det blev vinst eller förlust, [någon] som alltid krigade. Jag hoppas de minns mig som någon som verkligen krigade.

 

Är Ronaldo “Jacare” Souza en av de bästa som aldrig vunnit en UFC-titel?

 

Bethard erbjuder dig GRYMMA odds på UFC ⬆⬇ samt ett generöst välkomsterbjudande på 1000kr. Klicka här nedan för att komma igång! | 🔞 + | stödlinjen.se | spela ansvarsfullt | spelpaus.se | regler och villkor gäller för bonus med omsättning & insättningskrav | Gäller för endast nya spelare
Kategorier
Senaste NyttUFC

Svara

bet365
Speltips: UFC Vegas 55Holly Holm vs Ketlen Vieira


Söndag | 00:00 | UFC
1.44 - 2.87
Till Bethard!
1000kr insättningsbonus för nya spelare!
Odds kan ändras. 18+ | Spela ansvarsfullt | Regler och villkor gäller. Insättnings och omsättningskrav gäller på bonus | Spelar du för mycket? Besök stödlinjen eller ring på 020-81 91 00. | spelpaus.se
UFC ODDS
UFC Vegas 5512
Holly Holm vs Ketlen Vieira1.442.87
Santiago Ponzinibbio vs Michel Pereira2.001.80
Dusko Todorovic vs Chidi Njokuani2.701.50
Jailton Almeida vs Parker Porter1.126.50
Eryk Anders vs Park Jun-yong2.751.47
Joseph Holmes vs Alen Amedovski1.502.70
UFC-oddsen presenteras av Bethard.se, klicka här för att komma igång!

Jämför odds på hela matchkortet, besök vår mma-odds sida!
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras

Speltips: UFC Vegas 55

                                                                 
UFCODDSSPELBOLAG
Holly Holm via domslut2.00
Holly Holm via KO/TKO/SUB4.33
Michel Pereira via KO/TKO/SUB4.00
Santiago Ponzinibbio via KO/TKO/SUB4.00
Odds kan ändras. 18+ år – Regler och villkor gäller. Vi står för ansvarsfullt spelade. Spelar du för mycket? Besök stödlinjen eller ring de på 020-81 91 00.
Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem blir första svenska UFC-mästare?

Visa resultat

Loading ... Loading ...