Foto: BRAVE / Stefan Romare MMAnytt

KLART: Då kommer BRAVE Combat Federation till Sverige!

✅ Samarbetar med AK Fighting Championship ✅ "Monstertalangen" förväntas få titelchans

I början av året avslöjade MMAnytt exklusivt att BRAVE CF planerar att komma till Sverige. Vi kunde också avslöja att den svenske talangen Khamzat Chimaev planeras möta welterviktsmästaren Jarrah Hussein Al-Silawi.

“Borz” blev nyligen också uppmärksammad i vår egen lista, där Chimaev hamnade på förstaplats över de största framtidsnamnen inom svensk MMA.

Chiamev har fullständigt krossat allt motstånd i sin MMA-karriär. Han har fyra raka vinster under BRAVE:s fana.

Foto: Stefan Romare-MMAnytt

Den 18:e april kommer BRAVE, tillsammans med AK Fighting Championship anordna en gala i Solnahallen. Detta är första gången BRAVE kommer till Sverige – men de har haft flera galor i Europa.

BRAVE håller vanligtvis till i Mellanöstern men har under senare tid börjat etablera sig på den europeiska marknaden. AK Fighting Championship avslutade 2019 starkt med två galor på två månader.

AKFC 2 hölls i den tidigare nämnda Solnahallen, medan AK FC 3 hölls i Göteborg. I Göteborg gjorde ingen annan än Alexander “The Mauler” Gustafsson comeback till kampsporten i en grappling superfight mot Anton Turkalj.

Guram Kutateladze kan få titelchans

En annan svensk som skördat framgångar i BRAVE är Guram Kutateladze. Enligt rykten ska han ta sig an regerande lättviktsmästaren Cleiton Pereira – men denna match kan också komma att hållas i Brasilien.

Även London-baserade svensken Amir Albazi tävlar för organisationen och hans deltagande är inget mer än en kvalificerad gissning.

Vilka fighters vill du se på BRAVE-galan i Stockholm?

Kategorier
Senaste Nytt

Stefan Romare är en skribent och reporter som har jobbat på MMAnytt sedan mitten av 2017 och har följ MMA sedan tidigt 2000. Kontakt: [email protected]

Svara