MMA-profilens oväntade (och udda) hyllning – till Alexander Gustafsson

✅ Utspelet: "Bäst någonsin - spöade skiten ur mig"

Alexander Gustafsson är den utan tvekan Sveriges största MMA-stjärna, men “The Mauler” är även vida hyllad internationellt.

Trots att svensken pensionerade sig från MMA efter en submission-förlust mot Anthony Smith i juni 2019 så har Gustafssons retur till buren varit på tapeten ett flertal gånger och den 11 december återvänder han till tävlan i en “no-gi superfight” mot Anton Turkalj.

Läs mer: Alexander Gustafssons svar – efter UFC-bossens comeback-besked

I det senaste avsnittet av Joe Rogans “JRE MMA Show” så gästades veteran-kommentatorn av den före detta UFC-fightern Brendan Schaub. I ett samtal om Jon Jones så kom Gustafsson på tal och Schaub tog tillfället i akt att hylla svensken på ett något egendomligt sätt:

– Gustafsson är den bästa lätt tungviktaren genom tiderna, om han hade varit i en annan era och det inte fanns någon “DC” eller Jon Jones. Det är så bra han är. Han är den bästa genom tiderna om de två snubbarna inte hade varit där. Han var otroligt nära att klå båda av dem.

Schaubs resonemang fick Rogan att skratta till, men han höll med om att MMA-profilen hade en poäng.

“Den bästa jag sett”

Innan ovanstående citat hade Schaub även delat med sig av sina erfarenheter när han tränade med Alexander Gustafsson, och han var otroligt imponerad av svensken inför den första Jones-matchen:

– Jag tränade med Gustafsson inför den matchen, och han är DEN BÄSTA som jag någonsin sett i gymmet. Jag tänkte ‘Oh, den här snubben kommer aldrig att förlora, han är den bästa jag någonsin sett.’

Han sparrades fem ronder med mig, sen hoppade han in med en professionell boxare och spöade skiten ur honom.

[Gustafsson] spöade skiten ur mig och jag tänkte ‘den här snubben kommer aldrig att förlora.’

Tyvärr blev det dock en förlust för Gustafsson, men han kom otroligt nära och det finns många som anser att “The Mauler” faktiskt gjorde tillräckligt för att besegra Jones.

 

Håller du med Schaub?

Är Gustafsson är en av de bästa lätt tungviktarna genom tiderna?

 

 

 

Kategorier
Alexander GustafssonSenaste Nytt

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.

Svara