MMA-profilens oro – för Jon Jones: “Är inte bara alkohol …”

✔ Reagerar – efter senaste skandalen

Förra veckan stod det klart att Jon Jones slipper fängelse efter den senaste skandalen. Många i MMA-världen har gått ut och kritiserat Jones beteende, och nu har även MMA-profilen Brendan Schaub valt att uttala sig.

I det senaste avsnittet av hans egna podcast BELOW THE BELT, går Schaub nämligen ut och sågar Jones längs fotknölarna och menar att han är ett “totalt fuckup”.

– Lyssna, ingen är förvånad. Dina vänner, din familj och dina fans, ingen är förvånad. Jon Jones behöver hjälp men jag vet inte om någon kan rädda honom, menar Schaub.

Jon Jones släppte i dagarna ett uttalande där han erkänner att han har en osund relation till alkohol. Schaub kommenterar även detta i sin podcast.

– Jag tror inte att det bara är alkohol som Jones har en osund relation till, säger Schaub och fortsätter:

– Han skadade ingen men det här kommer att hända igen. Han är ett totalt fuckup och behöver hjälp. Det är sånt här som händer när man är planetens bästa fighter. Livet är helt enkelt inte rättvist, menar Schaub.

Dags för UFC att straffa Jon Jones?

Det har diskuterats i MMA-världen om man ännu en gång ska ta mästarbältet ifrån Jones. Den hyllade domaren “Big” John McCarthy hävdade till exempel att UFC borde sparka superstjärnan.

Nu när “Bones” slipper fängelse är det inte särskilt troligt att han blir av med varken mästarbältet eller sitt UFC-kontrakt. Frågan är om han lyckas hålla sig ifrån att skapa nya skandaler.

Se hela podcasten med Brendan Schaub nedan.

Följ MMAnytt's Youtube kanal idag - Nordens ledande nyhetssajt för MMA, UFC och kampsport!
Kategorier
Senaste Nytt

Svara