Brian Ortega rakar av sig håret – anledningen är inte vad du tror!

✔ "Folk vill bara säga negativa saker" ✔ Titelmatch kan vänta Ortega

I helgen gör Brian Ortega sin retur till buren efter att ha varit borta sedan december 2018. “T-City” Ortega tar sig an “The Korean Zombie” Chan Sung Jung i helgens huvudmatch men han är minst sagt oigenkännlig.

Inför matchen kom nämligen Ortega att raka av sitt långa hår, något som fick fans och media att spekulera fritt. Medan många trodde att han gjorde det för att klara viktgränsen så kom Ortega själv att avslöja den verkliga anledningen på sin Instagram:

 – Kärlekslockar är på väg till er Locks of Love

Locks of Love är en organisation som donerar hår till barn som lider av håravfall efter bland annat kemoterapi. Ortegas hår kommer att användas som peruk åt behövande barn över hela världen.


Relaterat


Brian Ortega: “Folk vill bara säga negativa saker”

Ortega var inte alltför glad över hur många genaste spekulerade om han hade problem med att klara viktgränsen.

 – Vi dokumenterade hela viktminskningen och den visar hur smidig allt gick, sade Ortega. Folk på internet vill bara säga negativa saker. Jag hade redan planerat att klippa av håret efter matchen. Jag skulle ha det slickat men inte rakat. Men när jag började min viktminskning så tänkte jag att det finns människor som dagligen lider (av håravfall).

– Under viktminskningen så lider vi en eller två dagar, sen är allt bra och vi går tillbaka till det normala. Det finns människor där ute som tappar håret ofrivilligt och går igenom mängder av svårigheter. Jag älskar barn så jag väljer att donera mitt hår till de behövande barnen.

Skulle Ortega lyckas ta sig förbi “The Korean Zombie” i helgen så säger UFC-chefen Dana White att ännu en titelmatch väntar.

💪 Sugen på att betta på helgens UFC-gala? MMAnytts samarbetspartner Betsafe erbjuder ↗️ odds på samtliga matcher. 🔞 18+ gäller för spel. Spelar du för mycket? Besök Stödlinjen.se
Kategorier
Brian OrtegaSenaste Nytt

Matias Andres är en frilansskribent som samarbetat med MMAnytt.se sedan 2015. Han bor i Battambang, Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]

Svara