Brittisk boxare i koma – drabbades av hjärnblödning efter match

En brittisk boxare ligger i koma efter att under en match ha fått ta emot ett flertal hårda slag mot huvudet under hela matchen. Domaren bröt matchen i den tionde ronden. Strax därefter kollapsade boxaren som fick syrgas och fördes ut ur arenan på bår. Det visar sig nu att han har drabbats av hjärnblödning.

Det är den brittiska tidningen The Guardian som rapporterar om den tragiska händelsen i samband med en boxningsmatch i mellanvikt mellan Nick Blackwell och Chris Eubank Jr på påskaftonskvällen. Det var helt klart en match där Eubank Jr dominerade varje rond och öste in hårda slag mot den totalt utmanövrerade Blackwell, som vid upprepade tillfällen träffades av slag mot huvudet. Matchen sändes live på brittiska TV-kanalen Channel 5.

I den tionde ronden bestämde sig domaren till sist för att det fick vara nog och bröt matchen. Då hade en läkare redan konstaterat att Blackwell inte var i stånd att kunna fortsätta matchen, på grund av en mycket kraftig svullnad över sitt vänstra öga. Eubank jr dömdes som segrare i matchen.

Nick Blackwell

25-årige Blackwell kollapsade och föll till golvet strax efter det att matchen brutits. Han fick syrgas och bars därefter snabbt ut på bår från arenan. Enligt rapporter från sjukhuset, där man försatt boxaren i koma för att minska trycket mot hjärnan som uppstått till följd av svullnaden, ska hans läge vara stabilt och inte livshotande. Allting handlar just nu om att vänta och se.

Följ MMAnytt's Youtube kanal idag - Nordens ledande nyhetssajt för MMA, UFC och kampsport!
Kategorier
BoxningNyheterSenaste Nytt

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.
En kommentar
  • p.MAX9999999
    28 March 2016 at 12:20

    Fy fan. Boxning är en hård jävla sport alltså. Hoppas allt går bra!

  • Svara