Brittiske publikfavoriten skriver på för UFC – utmanas av svenske stjärnan!

✔ "Låt mig välkomna din nya superstjärna"

Det blev i veckan klart att den brittiske lättviktaren Paddy “The Baddy” Pimblett tecknat kontrakt med UFC – och svenske Guram “The Georgian Viking” Kutateladze vill gärna välkomna honom till organisationen.

Pimblett har länge varit en stor stjärna i brittiske organisationen Cage Warriors och särskilt i sin hemstad Liverpool. Innan pandemin kunde arenor i Liverpool fyllas nästan helt med “The Baddys” trogna fans.

Igår meddelade UFC att te tecknat kontrakt med engelsmannen – vilket fick stora reaktioner från (främst engelska) MMA-fans. Även andra UFC-fighters var dock glada över nyheterna. “Det var på tiden,” kommenterade den australiensiske lättviktaren Jake Matthews.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ufc (@ufc)

Även svenske-georgiske Kutateladze var snabb med att ta till sociala medier för att vädja till UFCs matchmäklare Sean Shelby om ett möte med Pimblett.

– [Sean Shelby] snälla, låt mig välkomna din nya superstjärna [Paddy Pimblett] till UFC i juni, och låt oss se hur grym han är, skrev Guram.


RELATERAT


Slog obesegrade polske dubbelmästaren i UFC-debuten

Kutateladze var länge en av de bästa europeiska fighters utanför UFC. Med en åtta matcher lång vinstsvit, varav fyra via TKO/KO. I sin UFC-debut ställdes Kutateladze mot den polske dubbelmästaren Mateusz Gamrot.

Det var en jämn match som gick tiden ut där “The Georgian Viking” till slut vann ett dealt domslut. Först var Kutateladze missnöjd med sin prestation och sa att han inte ansåg att han vann. Han ändrade sig dock om detta efter att ha kollat om matchen – något han berättade för MMAnytt.

Därefter bokades han för match mot den sydafrikanske talangen Don Madge men tvingades dra sig ur på grund av en knäskada. För tillfället återhämtar han sig och siktar på en retur till sommaren.

Pimblett har tävlat professionellt sedan oktober 2012. Ett par månader sedan tecknade han kontrakt med Cage Warriors och blev snabbt en av organisationens mest populära fighters. Med segrar över bland andra nuvarande UFC-fightern Julian Erosa och tidigare obesegrade Kevin Petshi.

I dagsläget sitter han på en två matcher lång vinstsvit och avslutade senast Davide Martinez via submission i den första ronden.

 

Vill du se Guram Kutateladze välkomna Paddy Pimblett till UFC?

Kategorier
Guram KutateladzeSenaste NyttUFC

Sebastian Vendel-Martinez är skribent för MMAnytt sedan September 2012. Han tränar MMA och Thaiboxning, har följt MMA sedan 2002 och fokuserar på nyheter och uppdateringar från MMA-världen. Kontakt: [email protected]

Svara

Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...