Bulldog Fight Night tillbaka med historisk gala: “Hejdlös kampsportsfest!”

✔ Ett unikt koncept kommer göra Göteborgsgalan till något utöver det vanliga

Svensk kampsport är utan tvekan tillbaka och starkare än någonsin. I veckan blev det klart att Bulldog Fight Night 9 (BFN 9) går av stapeln i Göteborg fredag den 19:e november. Det var organisatören Daniel Högström som meddelade nyheten själv via sociala medier.

BFN har tidigare hållit galor som inkluderat både MMA, submission wrestling, boxning, thaiboxning med mera. Att ha en blandad kampsportsgala är ett koncept som BFN kommer fortsätta med framöver.

I samtal med MMAnytt utlovar BFN:s organisatör Daniel Högström något utöver det vanliga.

– “Two man enter ONE man leaves” är temat på Bulldog Fight Night 9, vi kommer köra en hejdlös kampsports fest, berättar Högström för MMAnytt.

BFN 9 kommer dessutom att bli historisk. Det blir den första svenska kampsportsgalan att ha både MMA-bur och boxningsring i samma arena, precis bredvid varandra.

– Vi kommer för första gången i Sveriges historia att erbjuda både ring och Oktagon, fortsätter Högström. Tidigare har vi ju kört MMA i ring men MMA skall utövas i oktagon! Det är en del av sporten man kan ju inte spela hockey med innebandyklubba så att säga.


HETAST JUST NU


En plattform för Sveriges största kampsportare

Trots att BFN endast arrangerat åtta galor har många av de största namnen inom svensk kampsport tävlat för organisationen. Stora stjärnor som Alexander Gustafsson, Reza Madadi, Sanny Dahlbeck och Mikaela Laurén är några av de många stora kampsportsprofiler som tävlat under tidigare galor. Mycket fokus läggs på produktionsvärde som ger galorna en oerhört minnesvärd och speciell känsla.

Utöver det har BFN dessutom anordnat galor tillsammans med Brave CF – mellanösterns största kampsportsorganisation. Förra året höll organisationerna fyra galor tillsammans i Stockholm och var delaktiga i återkomsten av svensk kampsport efter att pandemin slog igenom.

Hittills har inga matcher annonserats för galan men inom de närmsta månaderna kommer ett flertal spännande matchningar att bli kalra för BFN 9.

Vilka vill du se tävla på Bulldog Fight Night 9?

Foto: Stefan Romare

📈 Kolla och jämför helgens UFC-odds ⬆⬇ - klicka här!
Kategorier
ExklusivtSenaste Nytt

Sebastian Vendel-Martinez är skribent för MMAnytt sedan September 2012. Han tränar MMA och Thaiboxning, har följt MMA sedan 2002 och fokuserar på nyheter och uppdateringar från MMA-världen. Kontakt: [email protected]

Svara

UFC ODDS
UFC Fight Night 20012
Jack Hermansson vs Sean Strickland2.801.45
Alexis Davis vs Julija Stoliarenko1.502.70
Sam Alvey vs Phil Hawes3.751.28
Chidi Njokuani vs Marc-André Barriault2.101.72
Hakeem Dawodu vs Michael Trizano1.572.50
Shavkat Rakhmonov vs Carlston Harris1.363.25
Jämför odds på hela matchkortet, klicka här!
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras
Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...