Foton: Dolly Clew/Cage Warriors

Supergalan slutade i historiskt blodbad: “Osäkert att fortsätta”

✅ Domaren förklarar extraordinära bedömningen: "Första gången"

Ofta är det UFC som har MMA-fansens största fokus, men under den gångna helgen var även en annan gala i hetluften. Cage Warriors, en av de främsta MMA-organisationerna i Europa, arrangerade nämligen Cage Warriors 106: Night of Champions i London – där flera nya mästare kröntes.

Hela galans huvudkort – samt den sista matchen på underkortet – var nämligen titelfighter.

Men även om vi fick se flera matcher av toppklass, så är det just galans huvudattraktion som alla har pratat om efter eventet. Och inte bara för att den var sist ut – matchen blev nämligen ett så pass omfattande blodbad att domaren tvingades ta ett högst ovanligt beslut.

“Var nästan komiskt”

I huvudmatchen fick vi se två mästare – den regerande welterviktsmästaren Ross Houston och divisionens tillfälliga titelhållare Nicolas Dalby – göra upp i en fight som var tänkt att unifiera bältena. Slutresultatet blev dock något helt annat – när veterandomaren Marc Goddard bedömde att allt blod som hade spillts på mattan utgjorde en säkerhetsrisk för bägge fighters.

– I MMA har du aldrig riktigt sett allt. Det här var första gången på 15, nästan 16 år som jag varit tvunget att ta det här beslutet, säger Marc Goddard till MMA Fighting.

Dalby var den första som fick ett stort sår vid sidan av pannan, varefter Houston sedan bröt näsan. Doktorn kallades in vid upprepade tillfällen, men tillät matchen att fortsätta. Två minuter och 57 sekunder in i den tredje ronden var det dock så halt på marken att Goddard till slut klev emellan.

Eftersom matchen avslutades innan det att rond tre var avklarad, blev resultatet en så kallad No Contest. Titelfighten fick varken någon vinnare eller förlorare, med andra ord.

– Det bästa verktyget man kan ha som domare är sunt förnuft. Vi ser de båda halka runt, de kan knappt stå upp, de kan knappt få något fäste med fötterna, de blöder hur mycket som helst och det är fortfarande halva ronden kvar, säger Goddard om sin bedömning.

Vill se rematch på UFC Danmark

Även om han förstås hade velat se ett avgörande i kvällens huvudmatch, så hade Cage Warriors vd, Graham Boylan, inga problem med Goddards sällsynta bedömning.

– Det kom till ett läge där de helt enkelt inte kunde tävla längre, erkänner Graham Boylan (via MMAjunkie).

Cage Warriors är kända som en av de organisationer som skickar allra flest talanger vidare till finrummet i UFC – däribland namn som superstjärnan Conor McGregor. Boylan, som då fortsätter att hjälpa vissa fighters som manager, vill nu se en returmatch mellan Houston i Dalby på UFC Danmark – vilket skulle innebära hemmaplan för Dalby.

– Det vore rättvist, jag tycker båda förtjänar det. Nicolas karriär är en riktig krigar-story och Ross är fortfarande obesegrad, fortsätter han.


LÄS MER: UFC Danmark: Så mycket kostar biljetter till galan i Köpenhamn

LÄS OCKSÅ: UFC Danmark: Frågor & svar – det här vet vi hittills


Cage Warriors 106: Resultat

Bortom huvudmatchen såg vi även tre andra nordiska fighters kliva in i buren på Cage Warriors 106.

Dalbys danske landsman, Mads Burnell, vann titeln i fjädervikt med en unik submission.

Den norske stjärnan Marthin Hamlet Nielsen förlorade dock sin titelmatch i lätt tungvikt via teknisk knockout.

Vidare förlorade norsk-svensken Håkon Foss via teknisk knockout, medan norrmannen Thomas Robertsen å andra sidan vann på submission.

Kolla in de fullständiga resultaten nedan!

Huvudkortet:

 • Titelmatch i weltervikt: Ross Houston vs. Nicolas Dalby slutade i en No Contest (för mycket blod på mattan) – Rond 3, 2:57 – bägge två behåller sina respektive titlar
 • Titelmatch i lättvikt: Jai Herbert besegrade Jack Grant via TKO (slag) – Rond 3, 3:22
 • Titelmatch i fjädervikt: Mads Burnell besegrade Dean Trueman via submission (Japanese necktie) – Rond 2, 3:04
 • Titelmatch i mellanvikt: James Webb vs. Nathias Frederick slutade oavgjort via majoritetsdomslut (47-47, 47-47, 49-45) – Webb behåller bältet
 • Titelmatch i flugvikt: Samir Faiddine besegrade Sam Creaseyvia via TKO (slag) – Rond 3, 0:35

Underkortet:

 • Titelmatch i lätt tungvikt: Modestas Bukauskas besegrade Marthin Hamlet Nielsen via TKO (slag) – Rond 4, 3:56
 • Weltervikt: Alex Lohore besegrade Aaron Khalid via submission (modifierad giljotin) – Rond 2, 4:26
 • Flugvikt: Adam Amarasinghe besegrade Darren O’Gorman via delat domslut (29-28, 28-29, 29-28)
 • Mellanvikt: Jason Radcliffe besegrade Håkon Foss via TKO (slag) – Rond 1, 2:02
 • Mellanvikt: Thomas Robertsen besegrade Michael Younis via submission (rear-naked choke) – Rond 2, 3:01
 • Fjädervikt: Morgan Charriere besegrade Lewis Monarch via delat domslut (29-28, 28-29, 29-28)
 • Fjädervikt: James Hendin besegrade Kingsley Crawford via enhälligt domslut (29-28, 29-28, 30-27)

Följ MMAnytt's Youtube kanal idag - Nordens ledande nyhetssajt för MMA, UFC och kampsport!
Kategorier
Cage WarriorsSenaste Nytt

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate. | E-post: [email protected] | Instagram: @mma_ashah

Svara