UFC-fight mitt i coronakrisen – här är matchkortet för kvällens MMA-gala!

✔️ UFC-fighters gör upp ✔️ Titelbälte på spel ✔️ Liverpool-stjärnan tillbaka

JUST NU: Cage Warriors 113: Resultat LIVE från kvällens MMA-gala & UFC-fight!

Det globala utbrottet av coronavirus har slagit hårt mot sportvärlden. På flera håll har man mer eller mindre tvingats pausa all tävlingsverksamhet – oavsett om vi pratar fotboll, basket eller kampsport. Men i kväll är det faktiskt dags för en riktigt spännande MMA-gala, Cage Warriors 113, som rullar vidare bakom stängda dörrar mitt under pandemin.

Cage Warriors är en av Europas ledande MMA-organisationer, som också har ett nära samarbete med UFC. Och inför kvällens event i Manchester, England har man faktiskt fått tillåtelse att arrangera en UFC-fight som huvudattraktion.

Det rör sig om ett mellanviktsmöte mellan engelsmannen Darren Stewart och polacken Bartosz Fabinski – två fighters som skulle ha gått match på UFC London, innan den galan skrotades på grund av coronaviruset. De båda är alltså fortfarande UFC-fighters och möts nu i en UFC-kontrakterad match, som på grund av den rådande situationen äger rum i Cage Warriors.

Darren Stewart har vunnit fyra av sina senaste fem matcher i UFC. Efter en jämn förlust mot supertalangen Edmen Shahbazyan via delat domslut har “The Dentist” kammat hem två raka poängvinster över Bevon Lewis och senast Daniel Cormiers protogé Deron Winn.

Bartosz Fabinski förlorade sist mot Michel Prazeres via submission. Dessförinnan stod “The Butcher” dock med tre raka vinster i oktogonen – en segersvit som bland annat inkluderade en domslutsvinst över norske Emil “Valhalla” Meek.

Darren Stewart (vänster) och Bartosz Fabinski (höger). Foto: Dolly Clew-Cage Warriors

Cage Warriors-titel på spel, Paddy Pimblett går ny fight

När det kommer till Cage Warriors-delen av matchkortet finns en hel del annat att se fram emot i kväll. Dels den delade huvudfighten, där den obesegrade walesaren Mason Jones gör upp mot nordirländaren Joe McColgan i en match där organisationens vakanta lättviktsbälte står på spel.

På huvudkortet ser vi dessutom en av Cage Warriors största stjärnor, fanfavoriten Paddy “The Baddy” Pimblett från Liverpool, återvända till buren.

Pimblett förlorade senast en titelfight mot danske Sören Bak och är nu revanschsugen, när han tar sig an nordirländaren Decky Dalton som har vunnit fyra raka matcher.

Cage Warriors 113: Starttider & officiellt matchkort

Se hela matchkortet för kvällens MMA-gala, och ta reda på vilka starttider som gäller, här nedan!

Huvudkort (22.00):

 • UFC-match i mellanvikt, 83,9 kg: Darren Stewart vs. Bartosz Fabinski
 • Titelmatch i lättvikt, 70,3 kg: Mason Jones vs. Joe McColgan
 • Weltervikt, 77,1 kg: Nathan Jones vs. David Bear
 • Lättvikt, 70,3 kg: Paddy Pimblett vs. Decky Dalton

Underkort (19.30):

 • Fjädervikt, 65,8 kg: Perry Goodwin vs. Steve Aimable
 • Flugvikt, 56,7 kg: Darren O’Gorman vs. Coner Hignett
 • Flugvikt, 56,7 kg: Adam Amarasinghe vs. Jake Bond
 • Mellanvikt, 83,9 kg: Matthew Bonner vs. Jamie Richardson
 • Fjädervikt, 65,8 kg: Kris Edwards vs. James Hendin
 • Lättvikt, 70,3 kg: Aidan Stephen vs. Jack Collins
 • Catchvikt, 67,1 kg: Lewis Monarch vs. Kingsley Crawford

Kommer du se på kvällens enda MMA-gala? Kommentera!

Kategorier
Cage WarriorsSenaste NyttUFC

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate.

Svara