KLART: Cage Warriors kommer till Köpenhamn i början av 2019

✅ Topporganisationen bokar tre nya galor - varav en i Danmark ✅ Cage Warriors 103 går av stapeln i Köpenhamn

Alldeles nyss lät Cage Warriors, en av Europas ledande MMA-organisationer, avslöja tid och plats för sina tre första galor 2019 och ett av de eventen sticker ut särskilt för oss svenskar och skandinaver. Organisationen har nämligen bekräftat att Cage Warriors 103 kommer att äga rum i Köpenhamn den nionde mars.

Detta blir Cage Warriors andra event i den danska huvudstaden.

2019 inleds av Cage Warriors 101 i Liverpool den 23 februari, varefter Cage Warriors 102 går av stapeln i London den tredje mars. Danmark-besöket blir den tredje Cage Warriors-galan för 2019.

Stor satsning i Danmark

Cage Warriors har under året gjort en stor satsning i Norden och på senare tid Danmark i synnerhet. I våras höll de sin första gala i Sverige då Cage Warriors 93 gick av stapeln i Göteborg. Därefter presenterade de nyligen Cage Warriors Academy Denmark, som höll sin första gala i Nykøbing i lördags.

Cage Warriors Academy Danmark ger stigande talanger, både amatörer och proffs, en väg in i den europeiska topporganisationen. Nästa danska CWA-event äger rum i Frederikshavn den 15 december, där den danske OS-brottaren Mark O. Madsen kommer gå huvudmatch för andra gången i rad.

Öppnar dörren för svenska fighters

Förutom stigande talanger i CWA har Danmark ett par större stjärnor i Cage Warriors, som UFC-veteranerna Nicolas Dalby och Mads Burnell samt den nykrönte lättviktsmästaren Sören Bak. Det är mycket möjligt att alla – eller flera – av dessa namn kommer fightas på Cage Warriors 103, men inga matcher har offentliggjorts i nuläget.


RELATERAT: Cage Warriors nya lättviktsmästare Sören Bak: “Jag är redo för UFC”


Galan lär även öppna dörren för svenska Cage Warriors-fighters som Alan CarlosCornelia Holm och Junior Karanta Fatty och möjligen även andra som inte har fightats för organisationen innan.

Kategorier
Cage WarriorsSenaste Nytt

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate. | E-post: [email protected] | Instagram: @mma_ashah

Svara