Calvin Kattar tar extra försiktighetsåtgärder – efter kriget mot Max Holloway!

✔ Får fortfarande inte träna fullt ut! ✔ "Vi behöver sparka ut honom från gymmet ibland!"

UFC:s fjäderviktare Calvin Kattar blev avstängd i minst 60 dagar varav 45 dagar utan någon fysisk kontakt under träning efter sin förlust mot Max “Blessed” Holloway den 16 januari. Med risk för att Kattar kan ha drabbats av en hjärnskakning vidtar han extra försiktighetsåtgärder för att inte förvärra eventuella problem.

“The Boston Finisher” Kattar mötte den före detta fjäderviktsmästaren Holloway i huvudmatchen på UFC on ABC 1. Det var en ensidig match där Holloway bjöd på en mästarklass och kontrollerade matchen från början till slut. Fajten gick alla ronderna ut och “Blessed” vann via enhälligt domslut.

Holloway var den klart bättre fightern den kvällen och landade hela 445 slag under matchen. Han träffade 59 procent av alla slag han försökte sig på och bara i rond 4 träffade han Kattar 141 gånger. På poängkorten fick vi se resultaten 50-43, 50-43, 50-42. Vi har inte sett en sådan överlägsen seger sedan UFC 58 som hölls den 4 mars 2006!

Det var en brutal fajt där Kattar tog emot enormt mycket stryk och såg rejält blåslagen ut när matchen var över. Trots att det nästan gått tre månader sedan de möttes får “The Boston Finisher” fortfarande inte träna fullt ut.


HETAST JUST NU


Calvin Kattar är ivrig att komma tillbaka!

I en intervju med Kattars träningskamrat och UFC-atlet Rob Font framkom det att “The Boston Finisher” hålls tillbaka från att träna på 100 procent. Anledningen är att de vill skydda honom från att sätta igång för tidigt med träningen efter den tuffa förlusten.

– Kattar besöker gymmet från och till. Han följer fortfarande försiktighetsåtgärderna så det är mest fokus på hand-ögonkoordination och balansövningar. Mest tråkiga saker utan någon fysisk kontakt.

– Vi behöver sparka ut Kattar från gymmet ibland när han blir för ivrig och vill börja träna mer och mer. Han behöver ta det lugnt, han har massor med stora fajter framför sig. Det är viktigt att ta tid iväg från buren och bara slappna av. Men det är svårt när man kommer ifrån en förlust och vill rätta till alla fel, tillägger Font.

Kattar kunde potentiellt blivit avstängd i 180 dagar men det var för en bruten näsa som han ådrog sig i matchen. Men den kan han bli kvitt via läkarintyg.

I dagsläget är Kattar rankad nummer sex i fjäderviktsdivisionen och har ingen fajt på schemat. Medans vi väntar på att få se Kattars retur till buren ser det ut som att han och sitt team gör det rätta och ser till att “The Boston Finisher” blir helt återställd.

Kategorier
Calvin KattarNyheterSenaste Nytt

MMA-skribent för MMAnytt.se sedan 2020. Blev ett fan av sporten under 2009 och har följt den aktivt därefter.

Svara