Calvin Kattar varnar ex-mästaren Max Holloway – inför stormötet!

✔ "Underskattar han mig så begår han ett misstag!"

Calvin Kattar gjorde det mesta av sina möjligheter under året och hoppas kunna fortsätta sin segersvit när han inleder 2021 mot den före detta fjäderviktsmästaren Max Holloway.

Det uppkommande mötet sker under UFC Fight Night 184 på Fight Island i Abu Dhabi och kommer vara kortets huvudmatch. När Kattar först fick informationen om matchen trodde han dock att den skulle ta plats i UFC APEX.

Idén att för första gången fightas i Las Vegas gjorde honom exalterad.

– Jag kan fortfarande inte få ett kort i Vegas. Till och med när oddsen är 50/50 mellan Fight Island och APEX får jag inte ens Vegas. Titta på Rob Font och det är hans sjunde match i Vegas, han är bortskämd, sade Kattar skämtsamt.

Kattar fick möjlighet att möta Holloway efter ha avslutat Jeremy Stephens med en armbåge och vunnit över Dan Ige via enhälligt domarbeslut.

Holloway har i sin tur förlorat två matcher i rad mot nuvarande fjäderviktsmästaren Alexander Volkanovski. Den senaste förlusten blev kontroversiell och det fanns delade meningar om vem som egentligen vann. Många menar på att Holloway gjorde tillräckligt för att ta hem matchen.


HETAST JUST NU


Kattar vs. Holloway – blir vinnaren nästa titelutmanare?

Kattar förstår vikten av att möta Holloway och ger sina tankar kring mötet.

– Det är en väldigt bra möjlighet att visa vad jag får för. Det finns dem som menar på att Holloway fortfarande är mästaren och jag tror han själv kanske är mer fokuserad på det. Men om han underskattar mig så begår han ett misstag!

– Varje gång du möter någon med Holloways resumé blir det en match som liknar en titelfight. Han kanske inte har bältet just nu, men det kommer bli en sådan fight, 100 procent! Det är fem ronder i en huvudmatch och det enda som saknas är bältet.

Vidare menar Kattar att det krävs en vinst mot Holloway för att få en titelchans.

– Den som får nästa chans att slåss om bältet behöver ha gått igenom Holloway. Men det verkar som att det bara är jag som vill möta honom. Jag kommer gå ut där och vara Calvin Kattar mer än vad han är Max Holloway.

– Det kommer vara tillräckligt, gå ut där och göra vad jag gör bra, prestera på det sättet jag kan. Om jag gör det, kommer resten ta hand om sig själv.

 

Vem tror du tar hem segern?

 

Kategorier
NyheterSenaste Nytt

MMA-skribent för MMAnytt.se sedan 2020. Blev ett fan av sporten under 2009 och har följt den aktivt därefter.

Svara