Canelo Alvarez avstängd för doping – “GGG” får oväntad motståndare

✅"Canelo" blir avstängd i sex månader och missar stormatchen

Den femte maj var det planerat att “Canelo” Alvarez skulle gå en efterlängtad returmatch mot Gennady “GGG” Golovkin men istället stängs han av i sex månader efter att ha testat positivt för clenbuterol i två separata drogtest. Det var The Nevada Athletic Commission (NAC) som genomförde och nu stänger av proffsboxaren fram till september.


Canelo Alvarez vs. Gennady Golovkin blir inställt – Efter drogtestet


Alvarez vs. Golovkin möttes den 16 september. Foto via USA Today Sports


Golovkin vs. Martirosyan

Alvarez avstängning på sex månader började redan när han gjorde sitt första positiva test den 17 februari. Straffet bestämdes av NAC tillsammans med Alvarez och hans team. I tillägg kommer Alvarez även att behöva lämna drogtest inför kommande matcher men han slapp undan några böter då allt uppdagades innan matchen hann äga rum.

Golovkin kommer nu att möta en av Edmond Tarverdyans fighters: Vanes Martirosyan. “GGG” nya motståndare har ett samlat matchfacit på 36-3-1 och är en före detta titelutmanare i lätt mellanviktsklassen. Matchen kommer att gå samma datum som Alvarez vs. “GGG” var tänkt att ta plats.

Alvarez har hela tiden bedyrat sin oskuld och har bland annat skyllt på kontaminerat kött i Mexiko. En uppföljning av boxarens provtagningar har visat att detta skulle kunna vara ett möjligt scenario med tanke på de låga nivåer av clenbuterol som hittades i Alvarez omlopp.

 

Kommer du se den nya matchen?

 

Kategorier
BoxningSenaste Nytt

Matias Andres är en frilansskribent som samarbetat med MMAnytt.se sedan 2015. Han bor i Battambang, Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]

Svara