Chael Sonnen förklarar – därför går han i pension från MMA

✅ "The Bad Guy" har gått sin sista fight ✅ Anledningen bakom beslutet är brutalt ärlig

Under fredagsnatten gick Bellator 222: MacDonald vs. Gracie av stapeln i Madison Square Garden i New York. Huvudmatchen var en titelfight i weltervikt – men den delade huvudfighten var i själva verkat galans största dragplåster. Där fick vi nämligen se stjärnan Chael Sonnen gå en spännande toppmatch – som skulle visa sig vara hans sista.

Det var i ett lätt tungviktsmöte som Sonnen, flerfaldig titelutmanare i UFC, tog sig an den tidigare UFC-mästaren Lyoto Machida. En match som slutade i en brutal knockoutvinst för Machidas del, varefter Sonnen valde att tacka för sig och lämna sina handskar i buren – en gest som görs när fighters går i pension.

Efteråt berättade Sonnen, rakt och ärligt, vad som fick honom att ta det plötsliga beslutet.

– Jag är inte lika tuff som jag brukade vara. Jag har inte en lika stark vilja längre, säger Chael Sonnen i en intervju med ESPN:s Ariel Helwani, med sina två barn vid sin sida.

Planerade utmaning – till Ryan Bader

Sonnen förklarade även att han inte hade planerat pensionen i förväg. Tvärtom hade han planer på att utmana Bellators dubbelmästare Ryan Bader vid vinst – men insåg helt enkelt att han inte längre är den fighter som han en gång var.

– Om jag besegrade Lyoto hade jag mött Bader om världstiteln och det var den enda anledningen till att jag höll på med sporten. Jag lovade min far att jag… fortsätter Sonnen och avbryter sig själv med gråten i halsgropen.

Att vinna världstiteln var löftet han gav sin bortgångne far. Ett löfte han gjorde allt för att leva upp till – och som han flera gånger under karriären var nära på att lyckas med.

Hyllas av MMA-profiler

Efter nyheten har Sonnen möts av hyllningar från flera inom MMA-världen. En av dem som tackar för allt han har gjort är komikern och tidigare UFC-fightern Brendan Schaub

– Chael Sonnen, GRATTIS! En av de mest genuina människorna jag någonsin träffat i mitt liv. En av de goda. För flera år sedan fick han reda på att en viss UFC-fighter med en stor familj blev avstängd, Chael skickade då ett kuvert med en check till hans hus som hjälp. De kände knappt varandra, skriver Brendan Schaub (via Twitter):

Men även om Sonnen nu lämnar tävlandet bakom sig, så går mannen vi alla älskar ingenstans…

Ni som vet, ni vet. Tack för allt, Chael Sonnen!


Mer om Chael Sonnen på MMAnytt:


 

Gör som de svenska UFC-stjärnorna: Testa 💊 vitaminshots. Klicka här och läs mer!
Kategorier
Chael SonnenSenaste Nytt

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate.

Svara

UFC ODDS
UFC Fight Night: Costa vs. Vettori: söndag 04:0012
Paulo Costa vs Marvin Vettori2.201.70
Grant Dawson vs Rick Glenn1.393.65
J. Rose Clark vs Joselyne Edwards1.772.10
Alex Caceres vs Seung Woo Choi3.331.35
Dwight Grant vs Francisco Trinaldo2.061.80
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras
Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...