Chael Sonnen försvarar UFC-lönerna och Dana White: “Sex gånger mer!”

✔ VIDEO: Sonnen avslöjar hur mycket han fick för sin UFC-debut ✔ Sonnens utmaning: Bevisa det och jag köper UFC-biljetter till dig!

MMA-ikonen Chael Sonnen gick in det heta ämnet gällande UFC-fighters löner och försvarade organisationen och dess chef Dana White. 

Sonnen klargjorde att den nuvarande minimilönen är 12,000 dollar (ca. 102 000 kronor) och det är även en summa man dubblar vid vinst. Den här lönen gäller för de flesta nyinkomna UFC-fighters.

Enligt Sonnen fick han endast 2000 dollar (cirka 17 000 kronor) när han tävlade för UFC under 2005. Även då dubblade man sin lön vid vinst. Sonnen förklarar att det är en klar förbättring sedan 2005, då lönerna ändå har gått upp sex gånger sedan dess.

– Personen som tyckte att fighters var underbetalda var Dana (White), sade Sonnen. Och nu försöker “de” att använda samma argument mot honom och agera som att han gör något fel. När jag först slogs för UFC var lönen 2000 dollar för att tävla och 200o dollar för att vinna. Jag kunde inte förstå hur mycket pengar jag hade när jag fick den checken!

– Minimilönen är nu 12 000 dollar, fortsatte Sonnen. Det är alltså sex gånger mer. Jag kan ge två biljetter till vem som helst som visar mig ett annat företag som betalar sex gånger mer i lön än vad de betalade för 15 år sedan. Om du kan bevisa för mig att de betalar en minimilön på sex gånger mer än vad de gjorde för 15 år sedan så köper jag två biljetter till vilket UFC-event som helst för dig att gå på!HETAST JUST NU


Chael Sonnen är inte ensam att yttra sig

Fighterlöner är just nu mycket aktuellt då flertalet MMA-atleter känner sig underbetalda. Ex-mästaren Jon Jones får exempelvis inte det han vill för att slåss mot tungviktsmästaren Francis Ngannou, något som lett till en underlig situation i tungviktsklassen.

Ett annat exempel är Paige VanZant som lämnade UFC efter sin förlust i juli 2020. Hon skrev kontrakt med BKFC och startade en exklusive hemsida som hon säger drar in mer pengar än hon tjänade under hela sin UFC-karriär. Hela tiden kommer det nya fall och situationer där en atlets lön hamnat i fokus.

Den senaste tiden har kritiken även ökat på grund av YouTube-stjärnorna Logan Paul och Jake Paul. Jake Paul fick till exempel beröm från den före detta UFC-mästaren Randy Couture. Enligt Couture har Paul gjort mer för MMA och dess löner än vad Conor McGregor har gjort, allt i samband med deras uppmärksammade boxningsmatcher.

Sonnen, å andra sidan, ställer sig nu på UFC:s sida och försvarar dem. Kanske är inte lönerna så dåliga som kritiken antytt?

 

Tycker du att UFC-lönerna är rättvisa?

 

Bethard erbjuder dig GRYMMA odds på UFC samt ett generöst välkomsterbjudande på 1000kr. Klicka här nedan för att komma igång! | 🔞 + | stödlinjen.se | spela ansvarsfullt | spelpaus.se | regler och villkor gäller för bonus med omsättning & insättningskrav | Gäller för endast nya spelare
Kategorier
Chael SonnenDana WhiteSenaste Nytt

Axel Bridal är skribent för MMAnytt sedan Februari 2021. Han upptäckte MMA 2015 på västkusten i USA och rapporterar idag om sporten från Stockholm.

Svara

bet365
Speltips: PFLRory MacDonald vs Sadibou Sy


1 Juli | 14:00 | PFL
1.30 - 3.25
Till Betsafe!
Insättningsbonus för nya spelare!
Odds kan ändras. 18+ | Spela ansvarsfullt | Regler och villkor gäller. Insättnings och omsättningskrav gäller på bonus | Spelar du för mycket? Besök stödlinjen eller ring på 020-81 91 00. | spelpaus.se
UFC ODDS
UFC 27612
Israel Adesanya vs Jared Cannonier1.224.50
Alexander Volkanovski vs Max Holloway1.532.62
Sean Strickland vs Alex Pereira2.001.80
Pedro Munhoz vs Sean O'Malley3.251.36
Brad Riddell vs Jalin Turner2.101.72
Robbie Lawler vs Bryan Barberena1.802.00
UFC-oddsen presenteras av Bethard.se, klicka här för att komma igång!

Jämför odds på hela matchkortet, besök vår mma-odds sida!
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras

Speltips: UFC 276

                                                                 
UFCODDSSPELBOLAG
Adesanya via TKO/KO/SUB2.40
Cannonier via TKO/KO/SUB5.50
Volkanovski via domslut2.25
Holloway via domslut3.75
Odds kan ändras. 18+ år – Regler och villkor gäller. Vi står för ansvarsfullt spelade. Spelar du för mycket? Besök stödlinjen eller ring de på 020-81 91 00.
Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem blir första svenska UFC-mästare?

Visa resultat

Loading ... Loading ...