Chael Sonnen möter Frank Mir i Finland i slutet av september

Det står nu klart att Frank Mir kommer hoppa in som ersättare för Ricardo Liborio och möta Chael Sonnen i en grappling-match under ADCC 2017.

“The American Gangster” Chael Sonnen kommer att hålla sig upptagen under 2017. Han inledde året med att förlora mot Tito Ortiz under Bellator 170 den 21 januari och han kommer att möta Wanderlei Silva under Bellator 180 som tar vid den 24 juni.

Nu står det även klart att han kommer att möta den före detta tungviktsmästaren Frank Mir i september under en Abu Dhabi Combat Club (ADCC)-superfight.

Sonnen skulle egentligen ha mött ledaren och grundaren av American Top Team Ricardo Liborio men efter att Liborio tvingats lämna återbud så hoppade Mir in som ersättare.

ADCC 2017 tar vid den 22-24 september i The Espoo Metro Arena i Espoo, Finland.

Mir avtjänar just nu ett USADA-straff på två år och kommer tidigast att kunna återvända till MMA i april 2018. Det hindrar dock inte honom från att delta i en grappling-match mot Sonnen.

Mir är en dekorerad grappler som har submissionvinster över namn som Brock Lesnar. Sonnen har i sin tur fem submissionvinster på sitt MMA-CV över namn som Brian Stann och “Shogun” Rua.

 

Vem tror du vinner mellan Sonnen och Mir?

 

Kategorier
Chael SonnenSenaste Nytt

Matias Andres är en frilansskribent som samarbetat med MMAnytt.se sedan 2015. Han bor i Battambang, Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]
2 Kommentarer
 • Headown
  26 May 2017 at 10:48

  Spontant känns det som att Mir är för stark och rutinerad.

 • HULK
  26 May 2017 at 11:16

  R.I.P. Sonnen

 • Svara