Teorin om Alexander Gustafsson: “Något står inte rätt till”

✅ MMA-profilens misstanke: "Jag tror att jag har rätt - men vi får nog aldrig veta ..."

Har Alexander Gustafsson varit skadad i sina senaste två matcher?

Det misstänker fightern och MMA-profilen Chael Sonnen.

“The Mauler,” som gick i pension efter helgens nederlag på hemmaplan, har förlorat sina två senaste matcher på marken – med sina motståndare på topp. Först i titelfighten mot Jon Jones på UFC 232, där svensken förlorade via knockout – och senast i lördags mot Anthony Smith på UFC Stockholm, där Gustafsson blev utstrypt av en rear-naked choke.

Anthony Smith kopplar in den avgörande strypningen mot Alexander Gustafsson. Foto: Stefan Romare/MMAnytt

Chael Sonnen: “Han har någon form av skada”

Trots att Gustafsson tidigare har varit känd för sitt nedtagningsförsvar och sin defensiva brottning, så har han inte kunnat försvara sig på marken i dessa två matcher. Mot Jones berodde det – enligt svensken själv – på ett välplacerat knä i ljumsken som stängde ner honom.


RELATERAT: Alexander Gustafsson om skräckskadan: “Aldrig känt en sådan smärta”


Men mot Smith? Gustafsson har gång på gång upprepat att ingen kan hålla honom nere – att det är hans grej att ta sig upp. Så varför såg det liknande ut i denna fight?

Sonnen tror att Gustafsson döljer något…

– Något står inte rätt till. Det är något som inte står rätt till med Gustafsson, som vi inte känner till. Vare sig det är en revbensfraktur eller vad det nu är – han har någon form av skada, någon form av något, som gör det svårt för honom i de där positionerna. Så såg det ut för mig som tittare. Och jag tror att jag har rätt. Jag ska också säga att vi får nog aldrig reda på det… Men jag tror att jag har rätt, säger Chael Sonnen i en video på sin YouTube-kanal.

“The Mauler” efter förlusten. Foto: Stefan Romare/MMAnytt

Inte säker på att Alexander Gustafsson är färdig

Vad gäller det efterföljande pensionsbeskedet menar Sonnen att Gustafsson inte borde vara så hård mot sig själv, efter att ha förlorat mot en toppfighter som Smith. Han anser att svensken vann de tre första ronderna – och att det helt enkelt var ett enda grapplingmoment som avgjorde matchen.

– För mig verkar det här som en situation där han behöver lite tid. Han kom från ett långt skadeuppehåll, gick rakt in i en match om världstiteln och sedan rakt in i sin hemstad. Det är mycket press, det är mycket som händer där. Och fysiskt såg han ut att vara densamma – han såg väldigt bra ut, förutom en position. Så han kanske bara behöver en minut, fortsätter Sonne.


LÄS MER: Alexander Gustafsson förklarar – därför går han i pension från MMA

LÄS OCKSÅ: Alexander Gustafsson fick inte ett värdigt farväl – och det är ert fel


 

Bethard erbjuder dig GRYMMA odds på UFC samt ett generöst välkomsterbjudande på 1000kr. Klicka här nedan för att komma igång! | 🔞 + | stödlinjen.se | spela ansvarsfullt | spelpaus.se | regler och villkor gäller för bonus med omsättning & insättningskrav | Gäller för endast nya spelare
Kategorier
Alexander GustafssonSenaste NyttUFC Stockholm

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate.

Svara

bet365
Speltips: UFC ON ESPN: SANTOS VS. HILL

Thiago Santos vs Jamahal Hill


3.25 - 1.37


7 Augusti | 00:00 | UFC
Till Bethard!
Välkomstsbonus för nya spelare!
Odds kan ändras. 18+ | Spela ansvarsfullt | Regler och villkor gäller. Insättnings och omsättningskrav gäller på bonus | Spelar du för mycket? Besök stödlinjen eller ring på 020-81 91 00. | spelpaus.se
UFC ODDS
UFC ON ESPN: SANTOS VS. HILL12
Thiago Santos vs Jamahal Hill3.251.36
Vicente Luque vs Geoff Neal1.582.40
Zac Pauga vs Mohammed Usman1.751.99
Brogan Walker vs Juliana Miller1.612.25
Augusto Sakai vs Sergey Spivak2.801.45
Ariane Lipski vs Priscila Cachoeira1.582.40
UFC-oddsen presenteras av Bethard, klicka här för att komma igång!

Jämför odds på hela matchkortet, besök vår mma-odds sida!
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras
Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem blir första svenska UFC-mästare?

Visa resultat

Loading ... Loading ...