Chael Sonnen var klar för match under SUG 3 – Bellator ställer nu in mötet

Inte ens en vecka efter att Chael Sonnen förlorade mot Tito Ortiz stod det klart att hans nästa match var bokad. Han hoppade in som ersättare åt Hector Lombard och skulle möta Garry Tonon i en grappling-match under Submission Underground 3 – Nu är dock matchen inställd.

Chael Sonnen (29–15–1) är en av personerna bakom Submission Underground som arrangerar grappling-matcher mellan bland annat MMA-fighters, jiu-jitsu-utövare och andra typer av slagskämpar.

Den 29 januari anordnas den tredje galan och där skulle bland annat Hector Lombard (34–6–1-2 NC) ta sig an Garry Tonon (53-18 i grappling). Dock blev Lombard tvungen att tacka nej då han numera är bokad att möta Johny Hendricks (17–6) den 19 februari.

Det gjorde att Sonnen valde att hoppa in som ersättare trots att han senast i förra helgen gick en vida kritiserad match som han förlorade via submission. Nu kommer det dock besked att Bellator hindrar Sonnen från att ställa upp och att matchen därmed är inställd.

Det är ännu oklart exakt vad vad som föranleder beslutet och detta är bara ett av många bakslag som Sonnen upplevt under den senaste tiden.

Kvar på kortet är dock Conor McGregors jiu-jitsu-tränare Dillon Danis, Jeff Monson och Chad Mendes. Såhär ser kortet ut för närvarande:

  • Dillon Danis vs. AJ Agazarm
  • Jeff Monson vs. Gordon Ryan
  • Chad Mendes vs. Jeff Glover

 

Tycker du Bellator gjorde rätt?

 

Omslagsbild via MMAnytt.se

Kategorier
Chael SonnenSenaste NyttZ-Klistrad artikel

Matias Andres är en frilansskribent som samarbetat med MMAnytt.se sedan 2015. Han bor i Battambang, Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]
En kommentar
  • Jens
    25 January 2017 at 12:19

    Snowman vs ryan blir spännande ?

  • Svara