På gång: Charles Oliveira möter Dustin Poirier om lättviktsbältet på UFC 269!

✔ "Do Bronx" får sitt första titelförvar inplanerat mot världsettan!

En titelmatch i lättviktsdivisionen mellan mästaren Charles “Do Bronx” Oliveira och Dustin “The Diamond” Poirier är inplanerad att äga rum på UFC 269 den 11 december detta år.

Flera källor har bekräftat uppgifterna till MMA Fighting och matchen ska vara muntligt överenskommen mellan atleterna. Men inget kontrakt har ännu blivit fastställt.

Poirier kommer nyligen ifrån sin andra vinst över superstjärnan Conor “The Notorious” McGregor detta år. Efter vinsten ville Poirier ge sig på att utmana om lättviktstiteln men eftersom trilogin mot McGregor avgjordes via ett läkarstopp efter att irländaren råkat ut för ett benbrott var det inte helt självklart vad han skulle göra härnäst.


Missa inte: VIDEO: Conor McGregor tillbaka på benen 49 dagar efter benbrottet!


Poirier är rankad nummer ett i UFC:s lättviktsdivision efter mästaren “Do Bronx”. Han har samlat ihop sju vinster under sina åtta senaste framträdanden där två av vinsterna är över McGregor. Andra namn som står ut bland vinsterna är den forne mästaren Max Holloway, Justin Gaethje och Dan Hooker.

Förlusten kommer mot den tidigare UFC-mästaren i lättvikt Khabib “The Eagle” Nurmagomedov som många håller som den bästa fightern genom tiderna. De möttes i september 2019 och Poirier förlorade i den tredje ronden via submission.


HETAST JUST NU


Charles Oliveira får sitt första titelförsvar mot Dustin Poirier

Oliveira vann den vakanta lättviktstiteln mot Michael Chandler på UFC 262 i maj detta år. Efter en riktigt tuff första rond för den nuvarande mästaren där han nästan såg ut att bli avslutad, tog han sig tillbaka och lyckades avsluta Chandler via TKO i den andra ronden.

“Do Bronx” har nu samlat på sig nio vinster i rad och har inte förlorat sedan december 2017 när han ställdes mot Paul Felder. Oliveira tävlade tidigare i fjäderviktsdivisionen men sedan beslutet att gå upp till lättviktsklassen har han funnit stor framgång i UFC och sett ut att fått det hela att klaffa.

Poirier har tidigare innehaft interimbältet i lättviktsklassen och går in i titelmatchen med en vinstsvit på tre matcher i rad bakom sig. Båda atleterna ser ut att vara i toppform inför mötet och den 11 december får vi veta vem som tar hem bältet!

 

Hur tror du Oliveira vs. Poirier slutar?

 

📈 Kolla in helgens UFC-odds ⬆⬇ - klicka här!
Kategorier
Charles OliveiraDustin PoirierNyheterSenaste Nytt

Frilansskribent för MMAnytt.se sedan 2020. Blev ett fan av sporten under tidigt 2000-tal och har följt den aktivt därefter.

Svara

UFC ODDS
UFC on ESPN: Font vs. Aldo12
Rob Font vs José Aldo1.652.30
Brad Riddell vs Rafael Fiziev1.921.92
Jimmy Crute vs Jamahal Hill1.562.50
Matt Brown vs Bryan Barberena2.501.56
Clay Guida vs Leonardo Santos2.501.56
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras
Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...