Charles Oliveira reagerar på backstage-mötet med framtida motståndaren

✔ Får svar tillbaka: "Det heter respekt din idiot"

Lättviktsmästaren Charles Oliveira lyckades sätta stopp för debatten kring vem som är den sanna mästaren i lättvikt med sin imponerande vinst mot publikfavoriten Dustin “The Diamond” Poirier. Mästaren avslutade nämligen “The Diamond” på UFC 269 med en suverän submission i tredje ronden.

Näst på tur för en titelchans verkar vara Justin Gaethje – detta enligt UFC-chefen Dana White själv.

“Do Bronx” Oliveira stötte på sin framtida motståndare backstage, efter vinsten på storgalan UFC 269. Det blev ett förvånansvärt respektfullt möte, särskilt med tanke på den kritik och de hårda ord som Gaethje flertalet gånger riktat mot mästaren tidigare.

Inför UFC 269 var Gaethje övertygad om att Poirier skulle vinna i huvudmatchen, och anklagade dessutom “Do Bronx” för att lätt ge upp när det blir tufft i matcherna. Det visade sig absolut inte vara sant! När de möttes backstage var Gaethje dock väldigt respektfull.

– Bara respekt, sade Gaethje till Oliveira efter UFC 269. Du förtjänar det, mannen.

På den portugisiska podcasten Trocação Franca reagerade Oliveira på Gaethjes plötsliga vändning när de träffade på varandra efter galan.

– Den här killen snackar skit hela tiden, men när vi möts ansikte mot ansikte säger han att han har respekt för mig och det jag gör – och två minuter senare säger han att han kommer krossa mitt ansikte och en massa annat, sade Oliveira.

– De här killarna försöker hajpa saker och sälja matchen med något som de inte är, fortsatte Oliveira. Om du är en ödmjuk kille, om du är en respektfull kille, så måste du sälja matchen på det sättet. Om du är en kille som snackar skit, måste du sälja matchen genom att snacka skit hela tiden – (både) framför mig och bakom ryggen.

Gaethje gav svar på Oliveiras kritik i ett Twitter-inlägg.

– [Oliveira], det heter respekt din idiot och vår business är att krossa ansikten, skrev Gaethje. Min respekt den natten var lika äkta som min avsikt att ta allt från dig i ditt hemland.

Den inkluderade hashtaggen “uh vai morrer” är portugisiska för “du kommer dö”.


HETAST JUST NU


Lättviktsmästaren föredrar att vara underdog – men har nu blivit favoriten!

Gaethje besegrade precis populära Michael Chandler på UFC 268 för att säkra sin titelchans. Innan matchen mot Chandler förlorade han via submission i en titelmatch mot dåtida mästaren, den obesegrade Khabib Nurmagomedov.

Oliveira är, tack vare sin vassa BJJ och imponerande avslutsförmåga, den preliminära oddsfavoriten inför en match med Gaethje, men säger själv att han föredrar att vara underdog.

– Det är bra att vara underdog för att mina fans tjänar pengar, sade Oliveira. Vänner och fans skickade mig bilder på deras satsningar. Amerikanare satsade 10,000$, 20,000$, 50,000$ på mig. Mina vänner i Brasilien (satsade också). Det är bra för att alla tjänar pengar.

– När andra inte tror på mig, tjänar många människor pengar (på mig). Jag hoppas att jag fortsätter som underdog så att alla tjänar pengar.

Vem tycker du borde vara favoriten inför en match – Justin Gaethje eller Charles Oliveira?

Det finns en hel del matcher att spela på, se vår NYA oddstabell här

 

Bethard erbjuder dig GRYMMA odds på UFC samt ett generöst välkomsterbjudande på 1000kr. Klicka här nedan för att komma igång! | 🔞 + | stödlinjen.se | spela ansvarsfullt | spelpaus.se | regler och villkor gäller för bonus med omsättning & insättningskrav | Gäller för endast nya spelare
Kategorier
Charles OliveiraJustin GaethjeSenaste Nytt

Svara

bet365
Speltips: PFLRory MacDonald vs Sadibou Sy


1 Juli | 14:00 | PFL
1.30 - 3.25
Till Betsafe!
Insättningsbonus för nya spelare!
Odds kan ändras. 18+ | Spela ansvarsfullt | Regler och villkor gäller. Insättnings och omsättningskrav gäller på bonus | Spelar du för mycket? Besök stödlinjen eller ring på 020-81 91 00. | spelpaus.se
UFC ODDS
UFC 27612
Israel Adesanya vs Jared Cannonier1.224.50
Alexander Volkanovski vs Max Holloway1.532.62
Sean Strickland vs Alex Pereira2.001.80
Pedro Munhoz vs Sean O'Malley3.251.36
Brad Riddell vs Jalin Turner2.101.72
Robbie Lawler vs Bryan Barberena1.802.00
UFC-oddsen presenteras av Bethard.se, klicka här för att komma igång!

Jämför odds på hela matchkortet, besök vår mma-odds sida!
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras

Speltips: UFC 276

                                                                 
UFCODDSSPELBOLAG
Adesanya via TKO/KO/SUB2.40
Cannonier via TKO/KO/SUB5.50
Volkanovski via domslut2.25
Holloway via domslut3.75
Odds kan ändras. 18+ år – Regler och villkor gäller. Vi står för ansvarsfullt spelade. Spelar du för mycket? Besök stödlinjen eller ring de på 020-81 91 00.
Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem blir första svenska UFC-mästare?

Visa resultat

Loading ... Loading ...