Charles Oliveira svarar på hårda kritiken från Justin Gaethje om lättviktsklassen

✔ Bemöter uttalandet om att "Lättviktsklassen har blivit ett skämt"

UFC:s lättviktsmästare Charles “Do Bronx” Oliveira har bemött den hårda kritiken från Justin “The Highlight” Gaethje om att lättviktsklassen blivit ett skämt sedan den forne mästaren Khabib Nurmagomedov lämnade den.

“The Highlight” har inte gått en match sedan förlusten mot Khabib i oktober förra året på UFC 254. I den andra ronden kunde den dominanta mästaren avsluta Gaethje via en triangle choke. I vinnarintervjun direkt efter matchen annonserade Khabib att han var klar med att tävla i sporten.

Det dröjde dock ett tag innan Khabibs pension gjordes officiell av UFC och när det väl var bestämt att han inte skulle komma tillbaka bokade organisationen in en titelmatch om det vakanta bältet mellan Oliveira och Michael Chandler.

Länge såg det ut som att Dustin Poirier som var högre rankad skulle få möta Oliveira om den vakanta lättviktstiteln. Det kom därför lite som en chock när UFC annonserade att det istället var Chandler som nyligen gjort sin debut fick chansen mot “Do Bronx”.

Enligt Gaethje var det ett felaktigt beslut då de som slåss för titeln ska vara de bästa atleterna, något som han ansåg var sig själv och Poirier vid den tidpunkten. Men Poirier var istället intresserad av att möta Conor McGregor för att få ett avslut på deras rivalitet.


HETAST JUST NU


Charles Oliveira håller inte med Justin Gaethje

I en intervju med nyhetssidan Sherdog kommenterade han det Gaethje sagt gällande honom och lättviktsdivisionen.

– Det som jag har att säga till Gaethje är att gör ditt jobb och vinn matcher som jag gjorde så får du din chans, sade Oliveira. Jag kommer vara kvar här med mitt bälte, när du har nio raka vinster då kan du klaga till Dana White. Nio månader sedan så var jag rankad nummer sju och bad om en chans mot en i top-5.

– Tio dagar innan UFC 256 blev Tony Fergusons motståndare skadad och jag accepterade att hoppa in. Efter att ha dominerat Ferguson satte jag mig i en position för nästa titelchans.

– Jag har slagits 28 gånger i UFC de senaste 11 åren. Hade 8 raka vinster och har rekordet när det kommer till bonusar i UFC. Jag slog rekordet för submissions över legendarer som Royce Gracie och Demian Maia, om jag inte hade förtjänat rätten om att slåss för bältet så har ingen det. Att jag är mästare idag är för att jag har kämpat hårt för det.

 

Oliveira är för närvarande aktuell i en uppkommande titelmatch mot Poirier på UFC 269 den 11 december detta år.

Gör som de svenska UFC-stjärnorna: Testa 💊 vitaminshots. Klicka här och läs mer!
Kategorier
Charles OliveiraNyheterSenaste Nytt

Frilansskribent för MMAnytt.se sedan 2020. Blev ett fan av sporten under tidigt 2000-tal och har följt den aktivt därefter.

Svara

UFC ODDS
UFC 267: Błachowicz vs. Teixeira12
Jan Błachowicz vs Glover Teixeira1.383.15
Petr Yan vs Cory Sandhagen1.452.80
Islam Makhachev vs Dan Hooker1.126.50
Alexander Volkov vs Marcin Tybura1.373.20
Li Jingliang vs Khamzat Chimaev4.651.21
Magomed Ankalaev vs Volkan Oezdemir1.343.35
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Khamzat vs. Li

Lördag | 00:00 | UFC
Khamzat via KO
2.50
Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...