Chockbeskedet: Khabib går i pension – lovade mamma

✔ Khabib lämnar sporten obesegrad!

Lättviktsmästaren Khabib Nurmagomedov chockade världen då han meddelade sin pension efter titelmatchen mot Justin Gaethje! Det var Khabibs tjugonionde MMA-match med lika många vinster.

Sedan Khabib debuterade i UFC i början av 2012 så kom han snabbt att rada upp vinsterna. Den 7 april 2018 vann han lättviktsbältet då han besegrade Al Iaquinta via enhälligt domslut. Han kom därefter att försvara bältet mot Conor McGregor, Dustin Poirier och nu senast Gaethje.

Genom hela sin karriär så stod hans far och tränare Abdulmanap Nurmagomedov vid hans sida. Tyvärr så ledde visum-problem att Abdulmanap inte kunde närvara under hans två första titelmatcher i UFC. Det kom dock förändras när han försvarade bältet mot Poirier i september 2019.

Efter komplikationer i samband med en operation så kom Abdulmanap att insjukna i covid i början av 2020. Den 3 juli avled han, 57 år gammal.

Idag kunde Khabib avslöja att han inte längre ämnade att fortsätta tävla utan sin far och att helgens match var hans sista.

 – Idag vill jag meddela att detta var min sista match. Jag kommer inte att komma hit utan min far, sa Khabib.

– Detta var min första match efter det som hände med min far. När UFC ringde om matchen mot Justin så pratade jag med min mamma i tre dagar. Hon vill inte att jag ska slåss utan min far, så jag lovade henne att det blir min sista kamp. Om jag ger mitt ord så måste jag hålla mitt löfte.

Gaethje var snabbt framme och gratulerade Khabib till vinsten och delade några värmande ord.

 – Så fort matchen var över så gick jag bara fram och sa till honom att han gjorde sin far så stolt, sa Gaethje. Och det gjorde han verkligen.


Relaterat


Khabib går i pension – lämnar sporten obesegrad

Här nedan kan du ta del av segerintervjun med Khabib där han meddelar sin pension från sporten.

 

📈 Kolla och jämför helgens UFC-odds ⬆⬇ - klicka här!
Kategorier
Khabib NurmagomedovSenaste NyttUFC 254

Matias Andres är en frilansskribent som samarbetat med MMAnytt.se sedan 2015. Han bor i Battambang, Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]

Svara

UFC ODDS
UFC 27012
Francis Ngannou vs Ciryl Gane2.251.77
Brandon Moreno vs Deiveson Figueiredo1.582.45
Michel Pereira vs André Fialho1.333.50
Cody Stamann vs Said Nurmagomedov2.701.48
Rodolfo Vieira vs Wellington Turman1.363.30
Raoni Barcelos vs Victor Henry1.253.75
Jämför odds på hela matchkortet, klicka här!
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras
Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...