Chris Weidman åker på ett rejält bakslag – behöver ny operation!

✔ "Har gått igenom mycket"

Den forne mellanviktsmästaren “All American” Chris Weidman lär återvända betydligt senare än väntat då han behöver genomgå en ny operation på sitt allvarligt brutna ben.

Det var i returmatchen mot Uriah Hall på UFC 261 i april i år som den brutala skadan skedde. Endast några sekunder in i den första ronden slängde Weidman iväg en låg spark som Hall delvis blockade. Olyckligt nog bröts Weidmans ben omedelbart på ett sätt som var obehagligt likt hur Anderson Silva brutit sitt ben i match mot “All American” flera år tidigare.

Inledningsvis verkade det som att Weidmans ben läkte utmärkt, men han meddelade den tragiska motgången själv nyligen.

– Jag ska faktiskt få en ny operation, jag fick precis reda på det, sade Weidman till MMA Today på Sirius XM. Jag kommer opereras på nytt den elfte augusti med största sannolikhet. De kommer behöva linda benet med en metallplatta eftersom den anses vara icke-kopplad, så benet läker inte som det borde, vilket typ suger.

– Jag förväntade mig bakslag och problem med en sådan traumatisk skada och jag har gått igenom mycket.HETAST JUST NU


Usel matchstatistik sedan Weidman förlorade titeln

Weidman tog sig in i UFC som obesegrad talang och började snabbt skapa ett namn för sig själv med flera imponerande segrar. Efter fem raka segrar, inklusive vinster över Demian Maia och Mark Muñoz, tilldelades Weidman en titelchans mot den dåvarande mästaren Anderson Silva. Till MMA-världens chock skrällde Weidman och knockade Silva i den andra ronden. Weidman vann även returmötet – dock var det fr att Silva bröt sitt ben på grund av en blockad spark.

Weidman såg ut att bli en dominant mästare med segrar över bland andra Lyoto Machida, men förlorade via brutal teknisk knockout mot Luke Rockhold i sitt fjärde titelförsvar.

Sedan dess har Weidman inte hittat tillbaka till toppformen och förlorade två raka matcher via knockout. Han återvände till vinstkolumnen efter att ha låst ut Kelvin Gastelum – i en match Weidman höll på att förlora fram tills dess.

Därefter blev Weidman knockad i sina två följande matcher men lyckads bryta förlustsviten än en gång via en poängseger över Omari Akhmedov. Han har nu förlorat åtta utav sina sex senaste matcher.

Vem borde Chris Weidman möta efter sin andra operation?

Prenumerera på MMAnytt Youtube ▶️ för fler exklusiva MMA-videos 🎥 på svenska! Klicka här: ▶️
Kategorier
Senaste NyttUFC

Sebastian Vendel-Martinez är skribent för MMAnytt sedan September 2012. Han tränar MMA och Thaiboxning, har följt MMA sedan 2002 och fokuserar på nyheter och uppdateringar från MMA-världen. Kontakt: [email protected]

Svara

Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...