Chris Weidman berättar om hur ont benbrottet gjorde – vill ändå tillbaka

✔ "Det smärtsammaste jag varit med om"

UFC 261 blev en ingen bra natt för Chris Weidman. När han träffade Uriah Hall med en benspark i första ronden gick hans ben av och han fick föras till sjukhus med ambulans. Nu har Weidman berättat i ett instagraminlägg hur benbrottet upplevdes i stunden.

– Så snart som jag träffade honom med sparken så visste jag att det var superhårt, sa Wiedman.

– Ljudet var väldigt kraftigt. Nu när jag ser tillbaka på det så var hela benet av men jag märkte inte det. Jag trodde bara att det var en galet bra benspark som träffade superhårt och jag kommer ihåg att jag tittade i Uriah Halls ansikte och han hade det här pokerfejset och jag tänkte att, “visst kompis, jag vet att den skadade dig.”

– Jag visste att han skulle känna det och allt jag kunde tänka var att om jag träffar med en mer sån så går han ner för den här var brutal.

Chris Weidman förstod inte att benet gått av föränn han låg på marken

Många fajters har så mycket adrenalin i buren att de inte omedelbart märker om ett ben eller liknande går av. Weidman berättar vidare att det tog ett tag för honom att inse att benet verkligen var av.

– Jag kommer inte ihåg att jag satte ner min fot och kände någon smärta eller så för jag var fortfarande fokuserad på att låta honom veta att det var en bra spark. Antagligen så gick mitt ben av under mig. Jag råkade titta ner och när jag ser att min ben ser ut som gummi tänker jag att jag hamnat i galen position.

– Jag landade med ansiktet neråt och det var som en mardröm. I mitt huvud tänker jag att det är ingen chans att det där var mitt ben.

 


HETAST JUST NU


Var orolig att förlora benet

När Wiedman väl lastats in i ambulansen berättar han att människorna omkring honom pratade om att de försökte hitta puls i foten. Frånvaro av sådan skulle kunna innebära att vävnaden var på väg att dö.

– Ärligt talat, jag kommer ihåg att även om de måste amputera mitt ben och ge mig en protes så kommer jag i alla fall kunna göra samma saker med mina barn. Jag började tänkta på positiva saker i situationen.

På sjukhuset opererades Wiedman och han har nu fått börja med många olika mediciner för att förhindra blodproppar.

– När jag satte ner benet efter att ha sparkat satte jag all min vikt på den brutna foten. Benet gick uppenbarligen av och det gick genom min vadmuskel och ut genom min hud.

– Jag har haft 23 operationer i mitt liv. Jag har gått igenom många med och motgångar ben det här var den mest traumatiska och smärtsamma händelsen jag någon varit med om.

Trots allt hoppas Weidman fortfarande på att komma tillbaka och slåss igen. Men först väntar ett läkarbesök den 10 maj då stygnen ska tas bort och en återhämtningsplan göras upp.


 

Visa det här inlägget på Instagram

 

Ett inlägg delat av Chris Weidman (@chrisweidman)


Vill du se Chris Wiedman tillbaka i buren igen?

 

Bethard erbjuder dig GRYMMA odds på UFC samt ett generöst välkomsterbjudande på 1000kr. Klicka här nedan för att komma igång! | 🔞 + | stödlinjen.se | spela ansvarsfullt | spelpaus.se | regler och villkor gäller för bonus med omsättning & insättningskrav | Gäller för endast nya spelare
Kategorier
Chris WeidmanSenaste Nytt

Jakob Odelstad är historikern som kom in på journalistik som ledde in honom på MMA. Han har följt sporten sedan 2007 och försöker just nu lära sig portugisiska för att kunna följa sporten i Brasilien.

Svara

bet365
Speltips: UFC ON ESPN 41

Marlon Vera vs Dominick Cruz


1.45 - 2.80


14 Augusti | 00:00 | UFC
Till Bethard!
Välkomstsbonus för nya spelare!
Odds kan ändras. 18+ | Spela ansvarsfullt | Regler och villkor gäller. Insättnings och omsättningskrav gäller på bonus | Spelar du för mycket? Besök stödlinjen eller ring på 020-81 91 00. | spelpaus.se
UFC ODDS
UFC ON ESPN 4112
Marlon Vera vs Dominick Cruz1.452.80
Angela Hill vs Lupita Godinez3.001.40
Nate Landwehr vs David Onama2.801.40
Devin Clark vs Azamat Murzakanov2.501.57
Cynthia Calvillo vs Nina Nunes1.622.30
Gerald Meerschaert vs Bruno Silva3.401.33
UFC-oddsen presenteras av Bethard, klicka här för att komma igång!

Jämför odds på hela matchkortet, besök vår mma-odds sida!
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras
Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem blir första svenska UFC-mästare?

Visa resultat

Loading ... Loading ...