Chris Weidman i känsloladdat samtal med Anderson Silva: “Ber om ursäkt”

✔ "Jag har aldrig sagt det här högt men"

Chris Weidman och Anderson Silva har mötts två gånger i UFC. Deras senaste möte var dock ett öppenhjärtigt, respektingivande och känslofyllt sådant.

I april i år ställdes Weidman mot knockoutartisten Uriah Hall på UFC 261. Tidigt i matchen lossade Weidman iväg en låg spark som hamnade fel – vilket resulterade i att han omedelbart bröt benet i en grotesk olycka.

Det var en sekvens som var näst intill obehagligt lik den som skedde mellan Weidman och Silva på UFC 168. Då var det Weidman som blockade en spark vilket resulterade i ett lika hemskt benbrott för Silva.

I det första avsnittet av Weidmans podcast Wont Back Down gästade ingen mindre än just Silva. Weidman tog då tillfället i akt för att tala med Silva om UFC 168 – och bad om ursäkt för hur han firade segern.

– Jag minns når det hände dig, jag visste inte att ditt ben var brutet när det precis hade hänt, sade Weidman till Silva. Jag trodde bara att du hade ont. Jag cirklade runt och minns att jag hörde skrikande. Som om någon höll på att bli mördad. Sedan gick jag över till dig och såg hur du höll ditt ben och jag kunde inte tro det.

– Tiden gick och jag försökte komma i kontakt med dig den veckan eftersom jag mådde jättedåligt [för att jag firade vinsten]. Men medan tiden går så glömmer man. Du vet, jag mår jättedåligt nu eftersom jag förstår smärtan du gick igenom. Alla påfrestningar och motgångar du gick igenom och det bara får mig att empatisera för dig så mycket mer. Och för att vara ärlig, jag har aldrig sagt det här högt men det har men det har varit i mina tankar sedan det hände. Jag ber om ursäkt.

 HETAST JUST NU


Möttes två gånger om mellanviktstiteln

Silva var dominant och obestridd mellanviktsmästare när han först tog sig an den då unge och borträknade titelutmanaren Weidman i juli 2013. I det första mötet på UFC 162 skrällde Weidman stort genom att knocka sin motståndare i den andra ronden. Silva verkade dock inte ha sett Weidman som ett seriöst hot och släppte sin gaurd – vilket ledde till knockouten.

Weidman gjorde bra av sig i returmatchen och i den andra ronden, nästan vid exakt samma tidpunkt som i det första mötet tog slut, bröt Silva sitt ben.

Därefter vann Silva endast en av sina sju följande matcher: en extremt kontroversiell och kritiserad domslutsseger över Derek Brunson.

Weidman lyckades med två titelförsvar som mellanviktsmästare men blev brutalt avslutad av Luke Rockhold i sitt tredje försvar. Weidman gick vidare till att förlora fem utav sina sju nästa matcher – alla via knockout eller TKO.

Trots det otäcka benbrottet har nu Weidman börjat gå på egen hand och siktar på en återkomst till UFC nästa år.

 

 Vill du se Chris Weidman och Anderson Silva träna tillsammans?

 

Bethard erbjuder dig GRYMMA odds på UFC ⬆⬇ samt ett generöst välkomsterbjudande på 1000kr. Klicka här nedan för att komma igång! | 🔞 + | stödlinjen.se | spela ansvarsfullt | spelpaus.se | regler och villkor gäller för bonus med omsättning & insättningskrav | Gäller för endast nya spelare
Kategorier
Senaste NyttUFC

Svara

bet365
Speltips: UFC Vegas 55Holly Holm vs Ketlen Vieira


Söndag | 00:00 | UFC
1.44 - 2.87
Till Bethard!
1000kr insättningsbonus för nya spelare!
Odds kan ändras. 18+ | Spela ansvarsfullt | Regler och villkor gäller. Insättnings och omsättningskrav gäller på bonus | Spelar du för mycket? Besök stödlinjen eller ring på 020-81 91 00. | spelpaus.se
UFC ODDS
UFC Vegas 5512
Holly Holm vs Ketlen Vieira1.442.87
Santiago Ponzinibbio vs Michel Pereira2.001.80
Dusko Todorovic vs Chidi Njokuani2.701.50
Jailton Almeida vs Parker Porter1.126.50
Eryk Anders vs Park Jun-yong2.751.47
Joseph Holmes vs Alen Amedovski1.502.70
UFC-oddsen presenteras av Bethard.se, klicka här för att komma igång!

Jämför odds på hela matchkortet, besök vår mma-odds sida!
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras

Speltips: UFC Vegas 55

                                                                 
UFCODDSSPELBOLAG
Holly Holm via domslut2.00
Holly Holm via KO/TKO/SUB4.33
Michel Pereira via KO/TKO/SUB4.00
Santiago Ponzinibbio via KO/TKO/SUB4.00
Odds kan ändras. 18+ år – Regler och villkor gäller. Vi står för ansvarsfullt spelade. Spelar du för mycket? Besök stödlinjen eller ring de på 020-81 91 00.
Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem blir första svenska UFC-mästare?

Visa resultat

Loading ... Loading ...