Chris Weidman kallar Adesanya “överskattad”

✅ UFCs forne mellanviktsmästare köper inte hypen med den obesegrade talangen ✅ Båda två har vinster över Anderson Silva

Helgens UFC 234 levererade drama och underhållning på hög nivå. Titelmatchen mellan Robert Whittaker och Kelvin Gastelum blev inställd endast ett par timmar innan galan skulle startat, men det fanns gott om goda nyheter också. Den Nya Zeeland-baserade nigerianen Israel “The Last Stylebender” Adesanya höll sig obesegrad efter att ha gått tre ronder stående med den forne mellanviktsmästaren Anderson Silva.

RELATERAT:

Nu med fem raka segrar i UFC, och utan att ha hotats alls själv av sina motståndare är nu Adesanya i en utmärkt position i mellanviktsklassen. Ursprungligen skulle mötet med Silva ha utsett nästa titelutmanare, men då Whittaker aldrig fick chansen att försvara sin titel är det fortfarande oklart vad som sker.

Trots sin briljans i UFC är det inte alla som är övertygade av Adesanya. UFCs forne mellanviktsmästare Chris Weidman tog till Twitter för att kalla “The Last Stylebender” för “överskattad.”

LÄS OCKSÅ: 

Båda har slagit Silva

Bild: Sebastian Vendel-Marrtinez

Weidman blev den första att besegra Silva i UFC, då han på UFC 162 trotsade oddsen, 0ch bjöd på en av decenniets största skrällar genom att knocka Silva i den andra ronden. Han besegrade Silva en andra gång i sitt första titelförsvar, i en match han vann på TKO efter att Silva brutalt brutit sitt ben.

Numera sitter dock Weidman med endast en vinst i sina fem senaste matcher. Sedan han förlorat titeln via knockout mot Luke RockholdUFC 194 har han förlorat ytterligare tre matcher – alla på knockout. Efter att ha låst ut Kelvin Gastelum under sommaren 2017 återvände Weidman till förlustkolumnen efter att ha blivit knockad av Ronaldo “Jacare” SouzaUFC 230.

Adesanya har briljerat i UFC, med hela fem segrar på under ett år sedan sin UFC-debut. Bortsett från den senaste poängsegern över Silva har nigerianen även besegrat rankade motståndare som Brad Tavares och Derek Brunson.

Kategorier
Senaste NyttUFC

Sebastian Vendel-Martinez är skribent för MMAnytt sedan September 2012. Han tränar MMA och Thaiboxning, har följt MMA sedan 2002 och fokuserar på nyheter och uppdateringar från MMA-världen. Kontakt: [email protected]

Svara


Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem är det hetaste framtidsnamnet i MMA-Sveriges just nu?

Visa resultat

Loading ... Loading ...