Ex-mästaren Chris Weidman siktar på comeback – trots otäcka skadan!

✔ Har fortfarande inte fått tillbaka fullständig känsel

Den före detta mellanviktsmästaren Chris Weidman åkte på en brutal skada under UFC 261 då hans ben gick av efter att ha träffat Uriah Hall med en benspark. Trots att en omfattande rehab väntar Weidman så är han fortfarande helt inställd på att komma tillbaka till buren.

— Jag vet hur mycket jobb det kommer att ta, men ja, det är vad jag vill, sade Weidman till ESPN. Jag vet hur bra jag är och jag vill kunna bevisa det. Förmodligen har jag inte många år kvar att kunna göra det. Min kropp har aldrig känts så bra som innan fajten. Jag kan bara inte fatta att det hände, det suger. Jag var riktigt exalterad att visa världen hur bra jag är men så hände det här.

 

 

 


HETAST JUST NU


Har fortfarande problem med känseln

Innan Weidman kan komma tillbaka till sporten väntar en lång rehabilitering. Enligt honom själv kommer det ta cirka två månader innan han ens kan börja gå igen.

I början var han till och med orolig för att behöva amputera foten. Den risken är inte stor i dagsläget, däremot verkar det som att han kan komma få problem med nervskador.

— Jag har fortfarande inte fått tillbaka fullständig känsel, så undersidan av foten och några tår känns ungefär som när foten har somnat, sade Weidman. Det går inte att säga hur lång tid det tar för nerverna att återställas eller om de någonsin kommer göra det. Det är inte bra, för jag pratade med min kirurg och en annan läkare och de sa att djupsensibiliteten i fötterna är superviktig för atleter. Så jag måste få tillbaka den känseln i min fot. Jag kan röra mina tår, jag kan känna att de är där, de är bara inte normala. Det är som att de fortfarande sover.

Weidman fyller snart 37 år och det finns ingen tidsplan för när han skulle kunna återvända till sporten. MMA är i regel en sport för unga och tar rehabiliteringen lång tid finns risken att Weidman hinner bli för gammal.

Även om han aldrig skulle tävla i UFC igen kan han emellertid se tillbaka på en framgångsrik karriär där han lyckades med vad de flesta atleter i UFC bara drömmer om: vinna bältet.

 

Vill du se Chris Weidman tillbaka i buren?

 

Prenumerera på MMAnytt Youtube ▶️ för fler exklusiva MMA-videos 🎥 på svenska! Klicka här: ▶️
Kategorier
Chris WeidmanSenaste Nytt

Jakob Odelstad är historikern som kom in på journalistik som ledde in honom på MMA. Han har följt sporten sedan 2007 och försöker just nu lära sig portugisiska för att kunna följa sporten i Brasilien.

Svara

Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...