Chris Weidman skickar videohälsning till fansen – efter skräckskadan

✔ Så länge kommer det att dröja - innan han ens kan gå!

Den forne mellanviktsmästaren Chris Weidman fick utstå ett hemskt benbrott i helgens UFC-gala – och skickar nu en uppdatering till fansen.

Det var under huvudkortet på UFC 261 som den forne UFC-mästaren Weidman mötte Uriah Hall i en returmatch från deras första drabbning i september 2010. I det första mötet vann Weidman på teknisk knockout i den första ronden, men bägge fighters har utvecklats markant sedan dess.

Deras returmatch varade dock inte länge. Enbart ett fåtal sekunder in i den första ronden attackarade Weidman med en hård benspark. Hall försvarade sig och olyckligt nog bröt Weidman sitt ben omedelbart vid smällen. Den före detta UFC-mästaren föll till kanvasen och matchen bröts i ett snöpligt slut på mellanviktarnas returmöte. Weidman fördes till sjukhuset och opererades under söndagen.

För bara några timmar sedan publicerade Weidman en video på sociala medier där han hälsade till fansen och uppdaterade dem om läget.

– Vad händer allihopa? Jag har lagt märke till all kärlek och support jag fått, men jag har inte riktigt kunnat vara med mobilen alltför mycket. Smärtan är riktigt stark, berättar Weidman i videon.

– Jag vill bara att alla ska veta hur tacksam jag är för all kärlek och support, jag vill verkligen återkoppla till er alla. Jag vet att Uriah Hall visade mycket klass och var upprörd att detta hände mig och jag uppskattar det. Anderson Silva talade ut och sa några riktigt schyssta grejer.

– Det är ganska brutalt, men jag kommer ta mig igenom detta. Det kommer nog gå åtta veckor tills jag kan gå utan kryckor och köra och allt det där. Vad gäller träning… De sa att om mellan sex och tolv månader så skulle det gå.

– Helt ärligt, så fort det hände och jag hamnade på mattan… När jag såg vad som hände mitt ben och smärtan började kännas, då försökte jag bara tänka på positiva saker som kommer komma ur detta. Jag hoppas det finns något bra som kommer ur detta…för detta är inte kul, kan inte fatta att det hände.


HETAST JUST NU


Chris Weidman med om två utav tre sådana benbrott i UFC

Det var det tredje sådana benbrottet i UFC:s historia – och bisarrt nog inte den första gången Weidman varit med om något liknande. När Weidman vunnit mellanviktstiteln försvarade han det i en returmatch med Anderson Silva på UFC 168. I den andra ronden blockade Weidman en låg spark som gjorde så att Silva bröt sitt ben på ett snarlikt sätt som Weidman gjorde i helgen.

Det första benbrottet av det slaget skedde i en match mellan Corey Hill och Dale Hart år 2008.

Trots en smärtsam behandling samt en lång period av återhämtning framför sig försöker Weidman hantera situationen så positivt som möjligt.

– Operationen var lyckad, de satte ett beskyddande stålrör genom skenbenet, genom knäet, förklarar Weidman. De går genom knäet, borrar igenom skenbenet och rätar ut det. Mitt vadben är också brutet men det verkar som att vadbenet blev rakt när de rätade till skenbenet. De tror att det kan läka av sig själv så länge som jag inte belastar det.

– Jag tror jag kommer försöka filma återkomsten, fysioterapin, och försöka hålla er involverade, vilket jag aldrig riktigt gjort. Men med all support och kärlek jag fått så vill jag hålla er uppdaterade om vad som händer och hur jag mår.

En positiv synvinkel kommer onekligen behövas. Han fyller snart 37 år och har förlorat sex utav sina åtta senaste matcher – alla förluster via TKO/KO. Sist Weidman satt på en vinstsvit var för över fem år sedan och hans drömmar om att återta UFC:s mellanviktstitel verkar vara mer avlägsna än någonsin.

Bethard erbjuder dig GRYMMA odds på UFC samt ett generöst välkomsterbjudande på 1000kr. Klicka här nedan för att komma igång! | 🔞 + | stödlinjen.se | spela ansvarsfullt | spelpaus.se | regler och villkor gäller för bonus med omsättning & insättningskrav | Gäller för endast nya spelare
Kategorier
Senaste NyttUFC

Svara

bet365
Speltips: UFC ON ESPN 41

Marlon Vera vs Dominick Cruz


1.45 - 2.80


14 Augusti | 00:00 | UFC
Till Bethard!
Välkomstsbonus för nya spelare!
Odds kan ändras. 18+ | Spela ansvarsfullt | Regler och villkor gäller. Insättnings och omsättningskrav gäller på bonus | Spelar du för mycket? Besök stödlinjen eller ring på 020-81 91 00. | spelpaus.se
UFC ODDS
UFC ON ESPN 4112
Marlon Vera vs Dominick Cruz1.452.80
Angela Hill vs Lupita Godinez3.001.40
Nate Landwehr vs David Onama2.801.40
Devin Clark vs Azamat Murzakanov2.501.57
Cynthia Calvillo vs Nina Nunes1.622.30
Gerald Meerschaert vs Bruno Silva3.401.33
UFC-oddsen presenteras av Bethard, klicka här för att komma igång!

Jämför odds på hela matchkortet, besök vår mma-odds sida!
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras
Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem blir första svenska UFC-mästare?

Visa resultat

Loading ... Loading ...