Christian Stigenberg taggar inför PFL-debuten: “15 minuter av krig!”

✔ "Det är något ärligt med två män som slåss och sedan skakar hand med varandra"

Den svenske MMA-talangen Christian Stigenberg (3-1 MMA) gör i helgen sin debut i den amerikanska MMA-organisationen PFL. Stigenberg tar sig an amerikanen Chris Mixan (3-1 MMA) på PFL 8. Galan kommer äga rum i Cardiff Motorpoint Arena i Cardiff, Wales. På samma gala går landsmannen Sadibou Sy match mot brasilianaren Carlos Leal.

Champions League 5 Okt

Chelsea vs AC Milan
Odds 1.74 - 4.75
18+ Odds kan ändras. Bonus gäller endast nya spelare. Min. insättning 100 kr. 100% maxbonus 1000 kr, sport-omsättning 5x minst 2.0 i odds. Giltig i 60 dagar. Läs fullständiga regler och villkor på comeon.com. Spela ansvarsfullt. Stödlinjen.se. Spelpaus.se
Advertisement

MMAnytt har kollat läget med den svenska fightern inför PFL-debuten, och Stigenberg är exalterad över att få representera Sverige och Söders Fight Gym på den internationella scenen. Gävle-fightern är inställd på ett krig som sträcker sig över tre ronder.

– Det är roligt att en organisation som PFL är intresserade, och det är alltid kul att få reppa våra färger på den internationella scenen. Den här fighten kom lite som “out of the blue”, så förberedelserna har inte varit så annorlunda. Av det jag har sett från honom (Motståndaren Chris Mixan) så verkar han vara en skolad boxare med snabba händer. Jag är inställd på 15 minuter av krig, men det skulle vara skönt med ett avslut.

Stigenberg fann sitt kampsportintresse i tidig ålder. Han började med att träna boxning på BK Falken i Gävle, men gick endast efter några månader över till MMA och Söders Fight Gym. 31-åringen gillar ärligheten och sportsmannaandan med MMA.

– Jag tycker om att slåss. Jag fick min inspiration från filmen Fight Club i ung ålder. Då började träna boxning på Falken i några månader, innan jag gick över till MMA på Söders Fight Gym i Gävle. Det är något ärligt med två män som slåss och sedan skakar hand med varandra, oavsett vid vinst eller förlust.

 


HETAST JUST NU


Christian Stigenberg kan komma med i PFL:s miljonturnering!

Matchen mot Mixan på PFL 8 blir Stigenbergs femte proffsmatch i karriären. Han kommer senast från en domslutsseger mot Alexander Lindgren på FCR 12 tidigare i år. Vid en eventuell seger i helgen skapar Gävle-fightern sig chansen att komma med i PFL:s miljonturnering.

PFL är en MMA-organisation med ett annorlunda upplägg. Olikt UFC och Bellator så tävlar fighters i en turnering om en prissumma på en miljon dollar (över 10 miljoner kronor). Organisationen startade år 2018 och har snabbt växt till en av MMA-världens största organisationer. Fighters som Rory MacDonaldKayla Harrison och Jeremy Stephens är några av organisationens stjärnor. Stigenbergs match sända på Viaplay den 13 augusti.

– Klocka in den 13 augusti på Viaplay! All support uppskattas, skrev Stigenberg till MMAnytt.

Femma snabba med Christian Stigenberg:

  • Favoritfighter: Anderson Silva
  • Favoritsport utöver kampsport: Lokalfotboll
  • Favoritmusik: 80-90’s hiphop och Hardcore (metal)
  • Favoritsubmission: Guillotine choke
  • Favoritmat: Bruna bönor med fläsk

 


 

Chelsea vs AC Milan

 

1.66 – 5.25

5 Oktober | 21:00 | Champions League

Till COMEON!
Oddsbonus: 1000 kr!

18+ Odds kan ändras. Bonus gäller endast nya spelare. Min. insättning 100 kr. 100% maxbonus 1000 kr, sport-omsättning 5x minst 2.0 i odds. Giltig i 60 dagar. Läs fullständiga regler och villkor på comeon.com. Spela ansvarsfullt. Stödlinjen.se. Spelpaus.se
Advertisement
Bethard erbjuder dig GRYMMA odds på UFC samt ett generöst välkomsterbjudande på 1000kr. Klicka här nedan för att komma igång! | 🔞 + | stödlinjen.se | spela ansvarsfullt | spelpaus.se | regler och villkor gäller för bonus med omsättning & insättningskrav | Gäller för endast nya spelare
Kategorier
Christian StigenbergPFLSenaste Nytt

Svara