Foto: Facebook / 7sur7.be

UFC-veteranen attackerad utanför sitt hem – av expojkvännen

✅ Gärningsmannen är också MMA-fighter

Belgiskan Cindy “Battlecat” Dandois har länge varit en av världens bästa fjäderviktare för damer. I helgen skulle hon ha fightats på Fight Club Den Haag. Så blev det inte.

Under fredagen meddelade Dandois att hon är tvungen att dra sig ur matchen – efter en attack från ex-pojkvännen. Mannen attackerade “Battlecat” utanför hennes hem i Antwerpen i Belgien, och enligt vittnen ska gärningsmannen använt nycklar i samband med attacken.

Detta resulterade i flera sår i Dandois ansikte – och en bruten näsa. Trots attacken verkar Dandois inte vilja anmäla exet. Våldet i förhållandet var en stor anledning till att det inte fungerade mellan de två. Detta har exet svårt att acceptera.

“Han accepterade inte att jag ville gå vidare och bara vara vänner,” sade Dandois. “Det är avundsjuka. Han hotade mig hela tiden, men jag tog det inte på allvar. Tills han stod utanför min dörr.” (Transkriberat av MMAfighting)

Sorry to announce I will be out of my fight this weekend at Fightclub Den Haag 😔7 stitches and a broken nose are the reason for that.Pray for a good and quick recovery.I will be back 😭💔

Publicerat av Cindy Dandois Fredag 22 november 2019

I en intervju med Het Laatste Nieuws säger Dandois att hon är hoppfull att de kan göra hennes näsa rak igen. Hon säger även att hon har tur som lever. Samtidigt hoppas hon att exet tar sig samman och styr upp sitt liv.

 

“Vi är människor – alla gör misstag,” sade Dandois. “Han behöver inte åka in i fängelse, bara lämna mig ifred.

Jag lever fortfarande, det kunde ha slutat mycket värre.”

Dandois har ett MMA-record på 15-5 och har bland annat besegrat Megan Anderson, Marloes Coenen och Jorina Baars. Hennes enda UFC-match är en förlust mot Alexis Davis 2017.

Kategorier
Senaste Nytt

Stefan Romare är en skribent och reporter som har jobbat på MMAnytt sedan mitten av 2017 och har följ MMA sedan tidigt 2000. Kontakt: [email protected]

Svara