Ciryl Gane om Francis Ngannous UFC-vinst: “Inte bra brottning”

✔ Gane vill inte att Ngannou lämnar UFC än: "Jag vill ha revansch!"

Ciryl Gane påbörjade sin MMA-karriär i augusti 2018 och i helgen kämpade han om UFC-bältet.

Boxning - WBC ‘Interim’ Super Middleweight title | 12 rounds | Phoenix, Arizona

David Benavidez - 1.05
David Lemieux - 8.50
Bet365

“Bon Gamin” Gane förlorade ett enhälligt domslut mot sin forna lagkamrat, tungviktskungen Francis Ngannou. Det var första gången som Gane förlorat en MMA-match och även första gången som han blev nedtagen i en match.

Det var många som var förvånade över att Ngannou använde sig av brottning för att säkra vinsten i de senare ronderna. Gane var dock inte en av dem.

 – Det var ingen överraskning, sade Gane på presskonferensen efter UFC 270. Vi visste redan att det var en av hans största chanser att vinna ett par ronder. Han gjorde det och han gjorde det väldigt bra, så bra jobbat… Vi visste redan att det var den största chansen han hade.

Gane pekade på Ngannous styrka som hans främsta vapen, även i brottningen.

 – Han överraskade mig inte i striking, muay thai eller i brottning. Brottningen var inte särskilt bra brottning. Det handlade mer om kraft. Jag blev inte riktigt förvånad över allt det där, men han gjorde det bra. Han gjorde det bra.


HETAST JUST NU


Vad väntar Ciryl Gane i UFC härnäst?

Efter att påbörjat sin MMA-karriär med ett obesegrat matchfacit så kommer nu Gane att behöva ta ett steg tillbaka. Han förlorar interimbältet som han vann genom att besegra Derrick Lewis och han kan komma att förlora sin förstaplats i tungviktsrankingen.

Med största sannolikhet kommer Gane att få möta ett annat topprankat namn i divisionen i sin nästa match. Ett par troliga namn vore den före detta UFC-mästaren Stipe Miocic (som dock kan komma att få nästa titelchans) eller tredjerankade Curtis Blaydes.

Högst relevant är dock vad Ngannou väljer att göra nu. Tungviktsmästaren har varit involverad i ett öppet bråk med UFC och har flera gånger uttryckt sin frustration och ilska över bland annat sin lön.

Ngannou gick sista matchen på sitt UFC-kontrakt i helgen. Men eftersom han var försvarande mästare så aktiverades den så kallade mästar-klasulen vid vinst, något som automatiskt förlänger hans kontrakt.

För Ganes del så är det dock klart vad han vill göra: kämpa sig till toppen och möta Ngannou på nytt.

 – Detta är verkligheten, sade Gane om förlusten. Det här skadar mig väldans, men det här är sanningen. Jag hoppas att jag kommer att bli bättre imorgon. Jag ska göra mer för att bli en bättre version av mig själv… Jag vill inte att [Ngannou lämnar UFC]. Jag vill ha min returmatch. Jag vill köra den här matchen en andra gång. Jag vill ha den här matchen. Jag vill ha revansch.

UFC Fight Night: Holm vs. Vieira

Holly Holm - 1.44
Ketlen Vieira - 2.87
Bethard

Helgen bjuder på UFC Vegas 55 och boxning!

Holly Holm är storfavoriten inför helgens spännande drabbning med topprankade Ketlen Vieira  1.41 i odds kontra Vieiras 2.90. Lyckas brasilianskan skrälla i helgen blir det alltså en stor utbetalning för hennes fans!

Tar vi en titt på boxningsvärlden blir det minst lika grymma odds när obesegrade David Benavidez möter underdog David Lemieux. Den erfarne Lemieux ges inte en stor chans att vinna, åtminstone om man tittar på oddsen: 9.05 jämfört med 1.06 för vassa Benavidez.

Vilka ryggar du inför helgens stora matcher?

18+ | Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt | Stodlinjen.se | Spelpaus.se

Bet365

Bethard erbjuder dig GRYMMA odds på UFC ⬆⬇ samt ett generöst välkomsterbjudande på 1000kr. Klicka här nedan för att komma igång! | 🔞 + | stödlinjen.se | spela ansvarsfullt | spelpaus.se | regler och villkor gäller för bonus med omsättning & insättningskrav | Gäller för endast nya spelare
Kategorier
Ciryl GaneFrancis NgannouSenaste Nytt

Matias Andres är en frilansskribent som bor i Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]

Svara

bet365
Speltips: UFC Vegas 55Holly Holm vs Ketlen Vieira


Söndag | 00:00 | UFC
1.44 - 2.87
Till Bethard!
1000kr insättningsbonus för nya spelare!
Odds kan ändras. 18+ | Spela ansvarsfullt | Regler och villkor gäller. Insättnings och omsättningskrav gäller på bonus | Spelar du för mycket? Besök stödlinjen eller ring på 020-81 91 00. | spelpaus.se
UFC ODDS
UFC Vegas 5512
Holly Holm vs Ketlen Vieira1.442.87
Santiago Ponzinibbio vs Michel Pereira2.001.80
Dusko Todorovic vs Chidi Njokuani2.701.50
Jailton Almeida vs Parker Porter1.126.50
Eryk Anders vs Park Jun-yong2.751.47
Joseph Holmes vs Alen Amedovski1.502.70
UFC-oddsen presenteras av Bethard.se, klicka här för att komma igång!

Jämför odds på hela matchkortet, besök vår mma-odds sida!
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras

Speltips: UFC Vegas 55

                                                                 
UFCODDSSPELBOLAG
Holly Holm via domslut2.00
Holly Holm via KO/TKO/SUB4.33
Michel Pereira via KO/TKO/SUB4.00
Santiago Ponzinibbio via KO/TKO/SUB4.00
Odds kan ändras. 18+ år – Regler och villkor gäller. Vi står för ansvarsfullt spelade. Spelar du för mycket? Besök stödlinjen eller ring de på 020-81 91 00.
Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem blir första svenska UFC-mästare?

Visa resultat

Loading ... Loading ...