Ciryl Gane om Francis Ngannous UFC-vinst: “Inte bra brottning”

✔ Gane vill inte att Ngannou lämnar UFC än: "Jag vill ha revansch!"

Ciryl Gane påbörjade sin MMA-karriär i augusti 2018 och i helgen kämpade han om UFC-bältet.

Fotbollsmatch - UEFA - 25 sep 20:45

England - Tyskland
2.40 - 2.90
18+ Odds kan ändras. Bonus gäller endast nya spelare. Min. insättning 100 kr. 100% maxbonus 1000 kr, sport-omsättning 5x minst 2.0 i odds. Giltig i 60 dagar. Läs fullständiga regler och villkor på comeon.com. Spela ansvarsfullt. Stödlinjen.se. Spelpaus.se
Advertisement

“Bon Gamin” Gane förlorade ett enhälligt domslut mot sin forna lagkamrat, tungviktskungen Francis Ngannou. Det var första gången som Gane förlorat en MMA-match och även första gången som han blev nedtagen i en match.

Det var många som var förvånade över att Ngannou använde sig av brottning för att säkra vinsten i de senare ronderna. Gane var dock inte en av dem.

 – Det var ingen överraskning, sade Gane på presskonferensen efter UFC 270. Vi visste redan att det var en av hans största chanser att vinna ett par ronder. Han gjorde det och han gjorde det väldigt bra, så bra jobbat… Vi visste redan att det var den största chansen han hade.

Gane pekade på Ngannous styrka som hans främsta vapen, även i brottningen.

 – Han överraskade mig inte i striking, muay thai eller i brottning. Brottningen var inte särskilt bra brottning. Det handlade mer om kraft. Jag blev inte riktigt förvånad över allt det där, men han gjorde det bra. Han gjorde det bra.


HETAST JUST NU


Vad väntar Ciryl Gane i UFC härnäst?

Efter att påbörjat sin MMA-karriär med ett obesegrat matchfacit så kommer nu Gane att behöva ta ett steg tillbaka. Han förlorar interimbältet som han vann genom att besegra Derrick Lewis och han kan komma att förlora sin förstaplats i tungviktsrankingen.

Med största sannolikhet kommer Gane att få möta ett annat topprankat namn i divisionen i sin nästa match. Ett par troliga namn vore den före detta UFC-mästaren Stipe Miocic (som dock kan komma att få nästa titelchans) eller tredjerankade Curtis Blaydes.

Högst relevant är dock vad Ngannou väljer att göra nu. Tungviktsmästaren har varit involverad i ett öppet bråk med UFC och har flera gånger uttryckt sin frustration och ilska över bland annat sin lön.

Ngannou gick sista matchen på sitt UFC-kontrakt i helgen. Men eftersom han var försvarande mästare så aktiverades den så kallade mästar-klasulen vid vinst, något som automatiskt förlänger hans kontrakt.

För Ganes del så är det dock klart vad han vill göra: kämpa sig till toppen och möta Ngannou på nytt.

 – Detta är verkligheten, sade Gane om förlusten. Det här skadar mig väldans, men det här är sanningen. Jag hoppas att jag kommer att bli bättre imorgon. Jag ska göra mer för att bli en bättre version av mig själv… Jag vill inte att [Ngannou lämnar UFC]. Jag vill ha min returmatch. Jag vill köra den här matchen en andra gång. Jag vill ha den här matchen. Jag vill ha revansch.

 

England vs Tyskland

 

2.40 – 2.90

 

26 September | 20:45 | UEFA Nations League


 

Till COMEON!
Oddsbonus: 1000 kr!

18+ Odds kan ändras. Bonus gäller endast nya spelare. Min. insättning 100 kr. 100% maxbonus 1000 kr, sport-omsättning 5x minst 2.0 i odds. Giltig i 60 dagar. Läs fullständiga regler och villkor på comeon.com. Spela ansvarsfullt. Stödlinjen.se. Spelpaus.se
Advertisement
Bethard erbjuder dig GRYMMA odds på UFC samt ett generöst välkomsterbjudande på 1000kr. Klicka här nedan för att komma igång! | 🔞 + | stödlinjen.se | spela ansvarsfullt | spelpaus.se | regler och villkor gäller för bonus med omsättning & insättningskrav | Gäller för endast nya spelare
Kategorier
Ciryl GaneFrancis NgannouSenaste Nytt

Matias Andres är en skribent som reser runt i Sydostasien, tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera ett ohälsosamt förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]

Svara

Redaktionstipset – BELLATOR

Sept. 23: BELLATOR

BELLATORODDSSPELBOLAG
Melvin Manhoef6.75
Karl Albrektson via KO2.00
Benson Henderson1.52
Mads Burnell1.24
Odds kan ändras. 18+ år – Regler och villkor gäller. Vi står för ansvarsfullt spelade. Spelar du för mycket? Besök stödlinjen eller ring de på 020-81 91 00. [comeontracker]
Omröstning

Vem vill du se Khamzat Chimaev möta härnäst?

Visa resultat

Loading ... Loading ...