Foto: Paul Miller-USA TODAY Sports

Monstertalangens historiska avslut – i spännande kriget

✅ Sätter nytt UFC-rekord ✅ Fortsatt obesegrad

Den franske tungviktsgiganten Ciryl Gane fortsätter att gå från klarhet till klarhet. 29-åringen – som kommer från samma gym i Paris som toppfightern Francis Ngannou – är nu 5-0 som MMA-proffs, och dessutom innehavare av ett nytt UFC-rekord.

Detta efter hans historiskt sena submission på UFC Singapore, som pågår live i Kallang i skrivande stund.

Gane tog sig precis an Dana White’s Contender Series-talangen Don’Tale Mayes i en actionpackad fight på galans huvudkort. Det smällde snabbt och högt när den ena bjässen försökte knocka den andra, och vid ett läge var Gane väldigt nära ett avslut innan Mayes räddades av klockan. Se ett par höjdpunkter nedan (via Instagram):

View this post on Instagram

Sound ⬆️ for THIS body kick 🤢 #UFCSingapore

A post shared by ufc (@ufc) on

Överraskade med plötslig submission

Väl i den tredje ronden verkade det tillslut som att matchen var på väg att gå tiden ut. Men då drog Gane upp esset ur rockärmen. Med endast 14 sekunder kvar av fighten kopplade han plötsligt en imponerande heel hook, som tvingade Mayes att klappa.

Kommentatorerna konstaterade snabbt att avslutet var rekordsättande. Ingen annan tungviktare har nämligen fått till en submission så långt in i en match.

– Det kom som en överraskning för dig, för fansen – men inte för oss. Vi jobbade mycket på det här, sa Ciryl Gane i sin segerintervju med UFC:s Dan Hardy.

På frågan om han vet vem han vill möta härnäst svarade Gane kort och gott:

– Vem som helst, när som helst, och tillade att han gärna återvänder till buren så snart som möjligt.

5-0 i MMA, 2-0 i UFC! Vem borde Ciryl Gane möta härnäst?

Kategorier
Senaste Nytt

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.

Svara