Coachen talar ut om UFC-svenskens viktnedgång: Svimmade och kräktes!

✔ Khamzats coach: "Vi borde ha klarat vikten och det finns inga ursäkter"

Enligt Khamzat Chimaevs coach Andreas Michael började UFC-svenskens viktproblemen långt innan den dramatiska viktmissen på UFC 279 i helgen. MMA-organisationen fick ändra tre matcher på matchkortet för att få galan att gå ihop. Efter galan uttalade UFC-chefen Dana White sig om att Khamzat borde flytta upp till mellanvikt. Michael håller med UFC-chefen om att en flytt till mellanvikt är rimlig, men först vill Allstars-coachen att 28-åringen blir mästare i weltervikt.

Champions League

Inter vs Barcelona
Odds 4.15 - 1.80
18+ Odds kan ändras. Bonus gäller endast nya spelare. Min. insättning 100 kr. 100% maxbonus 1000 kr, sport-omsättning 5x minst 2.0 i odds. Giltig i 60 dagar. Läs fullständiga regler och villkor på comeon.com. Spela ansvarsfullt. Stödlinjen.se. Spelpaus.se
Advertisement

– Förhoppningsvis kommer vi inte förlora vår ranking i weltervikt eftersom vi är så nära en titelmatch, sade Michael under en intervju i The MMA Hour. När vi har vunnit bältet kommer vi att helhjärtat att fokusera på mellanvikt. Just nu kommer vi ta vissa matcher i mellanvikt, bra matcher, men det är upp till UFC. Det är inte upp till oss.

Michael svarade också på kritiken som Allstars-teamet fick motstå under förra veckan. Många inom MMA-världen anklagade Khamzats team för brist på professionalism, Michael passade också på att be om ursäkt till Nate Diaz.

– Vi kan nämna många anledningar och ursäkter till varför det blev som det blev. I slutet av dagen, så lägger jag inte det på Khamzat. Han är en fantastisk fighter och jag älskar honom in i döden. Det var oprofessionellt av oss att inte klara vikten, den som inte klarar vikten är absolut oprofessionell. Jag vill be om ursäkt till Nate och hans team. Vi borde ha klarat vikten och det finns inga ursäkter.

– Han fick muskelspasmer, skakade och kräktes. När han reste sig upp så svimmade han. Jag var orolig för honom.

Tror ni Khamzat kommer klara gränsen för weltervikt i framtiden?

Visa resultat

Loading ... Loading ...

HETAST JUST NU


Khamzat Chimaev ville betala Diaz – ur egen ficka!

När det stod klart att Khamzat skulle missa vikten insisterade han på att möta Diaz ändå. 28-åringen uttryckte att han ville gå matchen mot UFC-veteranen helt gratis. Allstars-fighter var ångerfull och ville betala Diaz för viktmissen.

– Jag sade till honom “Du kan inte fortsätta, jag tänker stoppa viktminskningen”. Jag kunde inte gå emot läkarens ord. Tänkte om något skulle hänt, jag skulle aldrig förlåta mig själv. Khamzat sade till mig “Säg till dem jag ska ge hela min lön till Nate och att jag är ledsen, jag tränade hårt för det här, jag vill inte att matchen ska ställas in.”

 

Inter vs Barcelona

 

4.15 – 1.80

 

3 Oktober | 21:00 | Champions League


 

Till COMEON!
Oddsbonus: 1000 kr!

18+ Odds kan ändras. Bonus gäller endast nya spelare. Min. insättning 100 kr. 100% maxbonus 1000 kr, sport-omsättning 5x minst 2.0 i odds. Giltig i 60 dagar. Läs fullständiga regler och villkor på comeon.com. Spela ansvarsfullt. Stödlinjen.se. Spelpaus.se
Advertisement
Bethard erbjuder dig GRYMMA odds på UFC samt ett generöst välkomsterbjudande på 1000kr. Klicka här nedan för att komma igång! | 🔞 + | stödlinjen.se | spela ansvarsfullt | spelpaus.se | regler och villkor gäller för bonus med omsättning & insättningskrav | Gäller för endast nya spelare
Kategorier
Khamzat ChimaevSenaste Nytt

Svara