Cody Garbrandt går ner i viktklass – “Han har redan en fight”

✔ Mick Maynard ska annonsera matchen!

Före detta UFC-mästaren Cody Garbrandt kommer att gå ner en viktklass från bantamvikt till flugvikt, enligt hans manager Ali Abdelaziz.  

Abdelaziz bekräftar flytten på sociala medier och meddelar även att en match i den nya viktklassen redan är bokad. Än så länge är det inte klart vem Garbrandt kommer att möta men UFC:s matchfixare Mick Maynard kommer att annonsera matchen inom en snar framtiden, enligt Abdelaziz via John Morgan (MMAfighting).

– Före detta UFC-bantamviktsmästaren Cody Garbrandt är redo för att gå ner till flugvikt för sin nästa match. Han hoppas att den matchen bokas innan slutet av 2021, skrev Morgon på Twitter.

– Han har redan en fight, svarade Abdelaziz på Morgans inlägg.

 

 

 

 

 

Garbrandt meddelade nyss i samtal med Brendan Schaub att motståndaren kan vara Kai Kara-France. Dock är inget bekräftat från UFC.
HETAST JUST NU


Cody Garbrandt försöker på nytt

Senast vi såg Garbrandt i mitten av oktagonen var i maj detta år. Då mötte han tredjerankade bantamviktaren Rob Font. Font kontrollerade matchen och vann via enhälligt domslut. Garbrandt förlorade därmed sin fjärde match av sina fem senaste i UFC.

2016 vann Garbrandt bältet mot Dominick Cruz, trots det har han inte haft en lätt tid i UFC sedan dess. I sitt första titelförsvar i november 2017 förlorade via knockout han mot sin ärkerival T. J. Dillashaw. De skulle ett år senare mötas igen och även den gången förlorade Garbrandt via knockout.

Kanske blir en flytt till flugvikt precis det Garbrandt behöver för att få tillbaka momentum och etablera sig på nytt i toppen av UFC.

Det finns flera exempel på fighters som har gjort en liknande resa och vänt på en nedåtgående trend. Edson Barboza gick nyligen ner i viktklass och har haft stora framgångar som en fjärderviktare. Barboza har nu två raka vinster i UFC:s fjäderviktklass.

 

Kommer flytten till flugvikt vara bra för Garbrandt?

 

Prenumerera på MMAnytt Youtube ▶️ för fler exklusiva MMA-videos 🎥 på svenska! Klicka här: ▶️
Kategorier
Cody GarbrandtSenaste NyttTJ Dillashaw

Axel Bridal är skribent för MMAnytt sedan Februari 2021. Han upptäckte MMA 2015 på västkusten i USA och rapporterar idag om sporten från Stockholm.

Svara

Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...