Cody Garbrandt inlagd på sjukhus – har influensasymptom och njurproblem

✔ Cody Garbrandt tvingas ställa in sin comeback ✔ Vet fortfarande inte vad som är fel

Den före detta bantamviktsmästaren Cody Garbrandt var inplanerad att möta Raphael Assuncao under UFC on ESPN 8 den 28 mars men kommer nu att behöva ställa in sin efterlängtade retur till buren. I en intervju med ESPN så avslöjar “No Love” Garbrandt att han varit inlagd på sjukhus sedan förra helgen och att han inom kort kommer att besöka en specialist för att fastställa vad som är fel.

 – Jag vet inte vad det är, sade Garbrandt. För en månad sedan så hade jag cellulit på mitt skenben. Jag besökte sjukhuset och fick antibiotika. Jag återvände till min träning, men i fredags så lymfkörtlarna i min ljumske inflammerade och jag mådde inte bra. Jag trodde att det var på grund av min hårda träning.

Olyckligtvis så var det inte på grund av den hårda träningen och Garbrandt kommer nu att behöva skjuta upp sin comeback på obestämd tid.

“No Love” har inte tävlat på över ett år och har just nu tre raka förluster, en stark kontrast till hans karriär innan titelförlusten mot T.J. Dillashaw i november 2017 då han var obesegrad divisionsmästare.

Trots att Garbrandt hade sett fram emot att tävla i sin hemmastat så var hans tillstånd så pass allvarligt att han blev tvungen att ställa in.

– Jag hade influensasymptom och mina lymfkörtlar var så inflammerade att jag inte kunde gå. Jag tog en Uber till sjukhuset och gjorde massor av prover på mitt blod och mina njurar och gjorde en datortomografi. Läkaren skickade hem mig men 20 minuter senare mådde jag ännu sämre och började pissa blod.

Det är ännu oklart om UFC kommer att försöka hitta en ersättare åt Assuncao eller om deras match bokas om. Galan är redan i riskzonen för att genomgå stora förändringar på grund av Coronaviruset.

Relaterat:

Kategorier
Cody GarbrandtSenaste Nytt

Matias Andres är en frilansskribent som samarbetat med MMAnytt.se sedan 2015. Han bor i Battambang, Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]

Svara