Cody Garbrandt missar titelmatchen i nya viktklassen – ersättare redan klar!

✔ "No Love" Garbrandt missar chansen att ta bältet i november

Ex-mästaren Cody Garbrandt kommer inte längre att utmana flugviktsmästaren Deiveson Figueiredo om bältet den 21 november.

Efter att ha återvänt till vinstkolumnen med en av årets mest imponerande KO-vinster så var Garbrandt inplanerad att göra sin flugviktsdebut under UFC 255.

Den brasilianska MMA-sidan Combate  var först med att rapportera att “No Love” Garbrandt avlägsnats från titelmatchen. Han kommer att ersättas av Alex Perez. Nyheterna har nu bekräftats at ESPN.

Perez har tre raka vinster i UFC och har under tolv matcher endast förlorat mot den före detta titelutmanaren Joseph Benavidez. Han var inbokat att möta Brandon Moreno under samma gala men kommer nu få chansen att lägga händerna på bältet istället.


Relaterat

Hetast just nu


Vad hände med Cody Garbrandt?

Det är ännu oklart varför Garbrandt tvingats dra sig ur titelmatchen. Med tanke på att han för första gången i sin professionella karriär kommer att gå ned till flugvikt så är det lätt att spekulera i om det är anledningen.

“No Love” Garbrandt var senast i buren den 6 juni då han avslutade Raphael Assuncao i slutet av andra ronden. Det imponerande avslutet bröt en förlustsvit på tre raka mot ärkerivalen T.J. Dillashaw (två gånger ) och Pedro Munhoz.

Garbrandt har ännu inte uttalat sig kring nyheten.

Kategorier
Cody GarbrandtSenaste Nytt

Matias Andres är en frilansskribent som samarbetat med MMAnytt.se sedan 2015. Han bor i Battambang, Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]

Svara