Cody Garbrandt utmanar den nyblivne flugviktsmästaren!

✔ "jag skulle kunna prestera som bäst"

Den forne UFC-mästaren i bantamvikt Cody Garbrandt vill möta den regerande mästaren i flugvikt Brandon Moreno. Enligt Garbrandt anser han att hans stil skulle passa bra mot Moreno.

Garbrandt förklarade även varför han förtjänar en chans på titeln i flugviktklassen under ett samtal med TMZ Sports.

– Det är vettigt, om Brandon vill slåss, sade Garbrandt. Jag tycker att han är en grym mästare, och en grym människa. Jag gillar honom som person. Han har utvecklats i sina senaste matcher. Karriären han har haft, från att bli avböjd av UFC, sist vald på The Ultimate Fighter, och sedan världsmästare…Det är få som blir mästare i UFC. Han har gjort det, och gjorde det med bästa bravur när han slog Figgy (Deiveson Figueiredo), så ja, jag tycker han är en grym fighter…Jag tycker att det är bra match för mig, och jag skulle äntligen få slåss i min naturliga vikt där jag tror jag skulle kunna prestera som bäst.HETAST JUST NU


Cody Garbrandt behöver en vinst

Garbrandt förlorade sin senaste match i maj 2021 mot Rob Font via enhälligt domslut. Efter det har han vid flera tillfällen pratat om en eventuellt flytt ner i viktklass. Garbrandt var faktiskt planerad att möta den dåvarande mästaren Figueiredo under 2020 men blev tvungen att dra sig ur matchen på grund av Covid-19.

Nu när han är frisk och tillbaka i full träning känner han sig redo att ta steget ner i vikt och försöka ta bältet från den nyligen krönta Moreno.

Garbrandt har förlorat fyra av sina fem senaste matcher i bantamviktsdivisionen och kanske är en flytt till flugvikt precis det han behöver för att återuppliva sin karriär.

 

Vill du se Garbrandt vs Moreno?

Prenumerera på MMAnytt Youtube ▶️ för fler exklusiva MMA-videos 🎥 på svenska! Klicka här: ▶️
Kategorier
Brandon MorenoCody GarbrandtSenaste Nytt

Axel Bridal är skribent för MMAnytt sedan Februari 2021. Han upptäckte MMA 2015 på västkusten i USA och rapporterar idag om sporten från Stockholm.

Svara

Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...