Colby Covington © Jason Silva-USA TODAY Sports / Dana White © Mark J. Rebilas
Colby Covington © Jason Silva-USA TODAY Sports / Dana White © Mark J. Rebilas

Colby Covingtons hånfulla löfte – till UFC-bossen Dana White

✅ Colby Covington är arg - efter sveket...

Nu är det bara två dagar kvar till UFC 245 där den kontroversiella Colby “Chaos” Covington utmanar mästaren Kamaru Usman om welterviktsbältet.

På sin väg till toppen av divisionen har Covington inte bara lyckats händerna på interimbältet, han har också lyckats göra sig ovän med i stort alla, inklusive UFCs president Dana White.

Covingtons gräl med UFC och White härstammar bland annat från organisationens beslut att ta interrimbältet ifrån honom i slutet av juli, 2019, trots att han vunnit titeln genom att besegra Rafael dos Anjos i tidiga juni.

Anledningen sades vara att Covington inte kunde acceptera en match mot dåvarande mästaren Tyron Woodley i september, på grund utav en redan inplanerad näsoperation.

Whites och UFCs beslut var inte väl mottaget från Covington och han svor på att inte låta White komma nära honom ifall han skulle vinna bältet i helgen.

Självklart gjorde han det på sitt sedvanliga sätt och refererade till UFC-bossen till den skalliga och dumma karaktären Farbror Fester från Familjen Addams:

– Alla vet att jag inte har något att säga till Farbror Fester, sade Covington under presskonferensen inför UFC 245.

– Han kommer inte att få sätta bältet på mig på lördag-kväll. Det kan jag lova!

Det är tradition för mästaren att få bältet av UFC-presidenten, men enligt Covington så förlorade seden sin glans i förra månaden då Jorge Masvidal vann BMF-titeln:

– Det var tradition tills de satte ihop ‘Broken Mediocre Fighting’-bältet i New York förra månaden och gav iväg den där Bernie Sanders deltagar-troféen, som de sedan lät The Rock sätta på den där medelmåttan Jorge, sade Covington.

– Så på lördag vill jag att Candace Owens sätter bältet kring min midja!

Candace Owens är en pro-Trump politiker som gjorde en uppmärksammad intervju med Covington där han öppenhjärtigt avslöjade varför han beter sig som han gör.

Relaterat till Colby Covington:

Kategorier
Colby CovingtonSenaste Nytt

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.

Svara