Colby Covington anklagar Kamaru Usman för doping under helgens match

✔ Ger även en känga till Jorge Masvidal: "Killen är svag!"

Efter Kamaru Usmans imponerande seger över Jorge Masvidal under helgens gala har UFC-chefen Dana White bekräftat att det är Colby Covington som får nästa titelchans.

Den frispråkige Covington brukar inte ha mycket gott att säga om Usman och hans senaste intervju med Submission Radio var inget undantag.

– Inte en chans att jag är imponerad av det där, sade Covington om Usmans knock mot Masvidal. Såg ni inte hur trött han var vid slutet av första ronden? Jag menar, Marty Juiceman, han är VD för EPO.

– Jag såg honom inte göra något speciellt. Om något så behöver han hitta en ny kemist och en ny vetenskapsman som ger honom några nyupptäckta droger för han såg ut som skit. Han var trött i slutet på den första ronden, han var slut. Om han hade slagits mot mig där inne hade han inte klarat att slåss sådär i tre ronder.

EPO är en prestationshöjande drog hos idrottsmän som används för att bland annat förbättra uthålligheten. Trots Covingtons påstående har Usman aldrig blivit tagen för doping.


HETAST JUST NU


Colby Covington vill inte längre möta Masvidal

Covington har även en stor rivalitet med Masvidal som var hans före detta träningskompis innan de blev ovänner. Det har tidigare varit tal om att de skulle göra upp i oktogonen, men det är en match som Covington inte längre är intresserad av.

– Vad förväntade vi oss? Street Judas har väl tjugo förluster på sitt matchfacit? Jag menar, killen är ett skämt. Jag kommer att bli mästare när jag slår Marty Fakenewsman om ett par månader. Varför skulle jag slåss mot en kille som har två raka förluster och just blev slagen medvetslös på den största scenen?

– Killen är svag, fortsatte Covington. Han har ingen haka. För att vara ärlig, ingen kommission skulle tillåta mig att slåss mot honom. Det skulle vara självmord. Titta bara på vad Marty just gjorde mot honom. Kan ni tänka er vad jag skulle göra?

Covington mötte Usman första gången i december 2019 och fick då se sig slagen via TKO. Deras returmöte är planerat till augusti men ännu är inget datum spikat.

Kategorier
Colby CovingtonKamaru UsmanSenaste Nytt

Jakob Odelstad är historikern som kom in på journalistik som ledde in honom på MMA. Han har följt sporten sedan 2007 och försöker just nu lära sig portugisiska för att kunna följa sporten i Brasilien.

Svara