Oväntade vändningen: Forne mästaren ber om ursäkt

✔ Att be om ursäkt är inte speciellt vanligt i "Chaos" repertoar

Att Colby “Chaos” Covington skulle be om ursäkt för något var en högoddsare. Den forne interim-mästaren i weltervikt har gjort sig ovän med i princip allt och alla i sin närhet. Det har till och med blivit så illa att han behövt ha med sig livvakter för att träna på American Top Team i Florida.

I karantänens tid ser amerikanen dock ut att välja en annan väg. Covington bad under veckan kollegan Dustin “The Diamond” Poirier om ursäkt, allt för att kunna ha ett mer harmonisk gym.

Detta efter en intervju med Ariel Helwani då Covington själv anser att han tappade tålamodet. I intervjun sågade han Poirier och menade att om de skulle träffas på gatan skulle Poirier förmodligen springa hela vägen hem till Louisiana.

Han passade även på att påpeka hur löjlig det är att Poirier, en lättviktare på “B”-nivå, utmanar den bästa welterviktaren någonsin, han själv alltså. I en lite senare intervju med Submission Radio tog han tillbaka sågningarna och bad om ursäkt till Poirier.

Covington berättade att han lovat sin agent, tillika American Top Team-ägaren Dan Lambert, att inte eskalera situationen med Poirier.

“Jag vill ta tillfället i akt och be om ursäkt till min lagkamrat Dustin Poirier och Dan Lambert. Jag mår dåligt och jag skäms. Igår frågade Ariel Helwani mig om Dustin och jag tappade tålamodet.

Jag var för upptagen att snacka skit och var så hypad över matchen mot Tyron Woodley att jag istället lät det gå ut över Dustin.

Jag ber om ursäkt om jag sårade dina känslor,” sade Covington under intervjun.

Covington har inte fightats sedan TKO-förlusten i femte ronden mot regerande mästaren Kamaru Usman. “Chaos” har anmält sig frivillig att ersätta Leon Edwards mot Woodley på kort varsel. Något officiellt beslut om den matchen finns inte då artikeln producerades.

Vad tycker du om Colby Covingtons ursäkt? Är den genuin?

 

Kategorier
Senaste Nytt

Stefan Romare är en skribent och reporter som har jobbat på MMAnytt sedan mitten av 2017 och har följ MMA sedan tidigt 2000. Kontakt: [email protected]

Svara

Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem borde Alexander Gustafsson möta i sin UFC-comeback?

Visa resultat

Loading ... Loading ...